Qendra Shqiptare e Studimeve Letrare “Pjetër Budi” mban tryezë shkëncore në Bibliotekën Kombëtare në Prishtinë

10.04.2019 18:29:47

Nga  Behar Gjoka

Qendra Shqiptare e Studimeve Letrare “Pjetër Budi”
Programi i veprimtarisë
Tryeza shkencore: Shkrimtari Agim Gjakova në letrat shqipe,
që do të mbahet me datën 13 prill 2019, në sallën kryesore të Bibliotekës Kombëtare, “Pjetër Bogdani”, Prishtinë, do të organizohet në dy séanca:
Seanca e parë: ora 11. 00- 12. 00, (drejtuesë séance Vera Pelaj, Anton N. Berisha, Agim Gjakova dhe Behar Gjoka), ku do të mbahen kumtesat:
1 – Fjala hapëse Vera Pelaj
2 – Anton N. Berisha: Disa veçanti të poezisë së’ Agim Gjakovës
3 – Behar Gjoka: Agim Gjakova dhe dykohësia e shkrimit letrar
4 – Prend Ndue Buzhala: Romanet e Agim Gjakovës: Struktura dhe qenësia
5 – Fatmir Terziu: Filozofia e përsëritjes një logjikë Hegeliane në poezi (lexon tekstin Vera Pelaj)
6 – Stavri Trako: Në shtjellat e romanit Shtegtimi i ëndrrës

Senaca e dytë: ora 12. 05 – 13 00 (drejtuesë séance, Elvi Sidheri, Esat Myftari, Flamur Maloku, Leonora Bruçaj), ku do të mbahen kumtesat:
7 – Flamur Maloku: Koha në poezinë e Agim Gjakovës
8 – Elvi Sidheri: Përthyerje stilistike ndër rrëfime e poezi të Gjakovës
9 – Esat Myftari: Romani “Shtegtimi i ëndrrës”
10 – Fatmir Gjestila: Veçori rrëfimore në prozën e shkurtër të A. Gjakovës
11 – Pandeli Koçi: Një udhëtim i pandërprerë (Përsiatje rreth veprës poetike)
12 – Leonora Bruçaj: Dramatika e Agim Gjakovës.
13 – Një përshëndetje nga shkrimtari Agim Gjakova.