Qielli kthehet në të portokalltë ndërsa një stuhi e madhe pluhuri përfshiu Australinë

22.01.2020 22:16:06

Një stuhi e fortë pluhuri ka përshkuar një zonë të madhe të Australisë së Jugut, Uellsit të Ri Jugor dhe Victorias, duke ulur shikueshmërinë dhe duke bërë një paralajmërim për shoferët në rrugë.

Policia e Australisë së Jugut këshilloi shoferët në pjesët veriore të shtetit nga rreziku i mundshëm të mërkurën pasdite, veçanërisht përgjatë autostradës midis Peterborough dhe Yunta, rreth 300 kilometra në veri të Adelaide.

Dukshmëria ishte ulur në 200 metra përgjatë pjesëve të autostradës, tha policia.

“Ne na është dashur të tërhiqemi nga rruga për shkak të stuhisë dhe pluhurit të keq”, shkruante një person në mediat sociale.

Disa nga zonat më të goditura ishin rajoni Riverland i Australisë së Jugut dhe pjesët perëndimore të Uellsit të Ri Jugor, me fotografi që shfaqnin qiellin e portokalltë rreth Broken Hill.