Qytetarët morën përgjegjësinë politike më 14 shkurt

27.03.2021 22:47:26

Nga: Skënder MULLIQI

Ka shumë kohë që Kosova po jeton në tensione politike, të cilat po e shkatërrojnë shoqërinë tonë të re. Dhe, kush është më këtë rast humbës, qytetarët dhe shteti i Kosovës.

Garda e vjetër politike të pranon së kan sunduar përtej bilahi, dhe së na kan bërë dëme. Duhet të mësohen së jemi në sistemin kapitalist modern dhe së rotacioni I pushtetit është gjëja më normale. Gjithashtu duhet të pranojnë së nuk kan punuar mirë dhe për të mirën e qytetarëve .Prandaj, edhe nuk është qudi ju erdh ndëshkimi i vonuar.Do të ishte burrni e tyre të pushojnë luftën për pushtet. Instaluan pushtet apsolut , gjë që tash po ju vjen vështirë ta lëshojnë .Po e kan veshtirë së pushtetin e tyre apsolut e shfrytëzuan për tu pasuruar në mënyrë të pandershme.

Pos lakmisë materjale garda e vjetër politike shumë e instalojë urrejtën partiake, si pengesë e madhe për Kosovën. Qytetarët duke pa situatën e rëndë të Kosovës, morën përgjegjësi që ta ndryshojnë gjendjën gadi kaotike politike dhe institucionale më datën 14 shkurt, duke votuar për forcat reformiste.

Është koha e fundit të punohet për një shoqëri të prosperuar dhe të lumtur, duke e ngritur Kosovën shumë më lartë krahas vendeve demokratike. Ka marrë fund logjika që Kosova do të drejtohet më strukturat e vjetra te burokratizuara ose nuk do të ekziston. Zaten qytetarët edhe shprehën vullnetin e tyre politik në zgjedhjet e 14 shkurtit.

Qytetarët i gjetën liderët, Albin Kurtin dhe Vjosa Osmanin të cilëve edhe iu besuan pushtetin .I gjetën njerëzit e pakorruptuar , të shkolluar , të përgjegjshem politikisht dhe moralisht.Është duke u krijuar një realitët I ri shoqëror dhe politikë .Kosova më struktura të vjetra u mor vesh së nuk mund të zhvillohet dhe as të demokratizohet.Nuk kishte mundësi të daljës nga izolimi I gjatë dhe inkuadrimi në struktuën e BE-së.Kosova më Qeverinë e re , do të shkojë përpara, do të avansojë në procese zhvillimore dhe demokratike .Është koha e fundit të unitetit tonë politike e institucional për të mirën e këtij populli dhe të këtij vendi.Ti tregojmë botës demokratike së jemi dhe dijmë të punojmë për shtet.Ti tregojmë botës së dijmë të dallojmë të keqën nga e mira .Nuk ka tjetër rrugë që të mbijetojmë si popull dhe si shtet…Këtë e arrijmë vetëm duke iu thirrur mëndjës së shëndosh…

Shkrimet në këtë rubrikë parqesin mendimet dhe qendrimet e autorit dhe jo qendrimet e redaksisë!