Rama i përgjigjet Metës: Asnjë hap pas, Teatri i ri Kombëtar do bëhet

12.05.2020 14:53:05

Kryeministri Edi Rama deklaroi se nuk do të bëjë asnjë hap pas për ndërtimin e godinës së re të Teatrit Kombëtar.

Sipas tij, të gjithë kanë të drejtë të kenë opinionet e tyre, por në fund vendos shumica

“Ai është një proces për të cilin unë jam shprehur tanimë nuk e di sa vite u bënë dhe jam njeriu i fundit që duhet të pyesni për ndonjë hap mbrapa, jam i pari që e kam thënë që në 1998-99, në ato vite që ajo godinë duhet të shembet dhe Shqipëria duhet të ketë një teatër të denjë. Të gjitha argumentet janë evaruzuar.

Të gjithë kanë të drejtë të kenë opinionet e tyre, por në fund vendos shumica. Ne jemi shumica dhe e kemi marrë këtë vendim dhe nuk shoh sesi pakica të caktuara mund të imponojnë në cdo formë vendimmarrje, që lidhen me kompetencat e pushtetit të mandatuar nga populli”, tha Rama.