Renditja/ Klubet e futbollit më të ndjekura në rrjetet sociale, ekipi “kampion”

07.01.2021 17:10:20

Liga Profesioniste e Futbollit ka ka publikuar renditje e klubeve shqiptare më të ndjekura, duke nxjerrë kështu dhe ekipin “kampion”.

“Komunikimi me tifozët, mediat dhe të gjithë të interesuarit për ecurinë dhe përditshmërinë e klubeve në Shqipëri është shumë i rëndësishëm. Virtualisht sot është më e thjeshtë dhe tepër më korrektë mënyra se si klubet i kanë dhënë zë vetes nëpërmjet kanaleve sociale. Në Shqipëri prej disa vitesh skuadrat e Kategorisë Superiore kanë profilet e tyre zyrtare në Facebook dhe Instagram, aty ku çdo ditë publikojnë njoftime të ndryshme dhe materiale për tifozët e tyre dhe këdo që ka interes. Një pjesë e klubeve kanë verifikuar kanalet e tyre online, gjë e cila e bën edhe më të besueshëm komunikimin”, thuhet në një postim të kësaj Lige.

Më tej theksohet se “nëpërmjet një renditje virtuale kemi zgjedhur të tregojmë numrin e ndjekësve që klubet e Kategorisë Superiores kanë në faqet e tyre në facebook. Një mënyrë kjo për të nxitur rritjen e interesit si dhe përmirësimin e nivelit të këtyre profileve zyrtare që sot janë zëri i klubeve drejtpërdrejt me tifozët dhe mediat sportive”.

Sipas tabelës së publikuar rezulton Partizani me 194,887 ndjekës, më pas vjen Skënderbeu me 166,887 ndjekës. Më pas vijnë Tirana me 101, 127 ndjekës dhe Laçi me 43,424 ndjekës. Por sikur kjo shifër të ishte edhe sa i përket edhe prezencës së tifozëve në stadiumeve kjo do të ishte fantastike, edhe pse në këto kohë pandemie për momentin është ndaluar prezenca e e tyre. Stadiumet shqiptare po vuajnë shumë praninë e tifozëve dhe kjo ka ndikuar jo pak në financave e klubeve. Më poshtë renditja e publikuar nga Liga.