REPUBLIKA ALIBABADENE E MAQEDONISË!

21.05.2018 13:37:52

Te nderuar miq, nga qe emri i ri i Maqedonisë “REPUBLIKA ILINDENASE E MAQEDONISË”, hasi ne ‘kritika të ashpëra’ dhe nuk po pranohet nga ‘pala shqiptare’, per te dal nga ky ngërrç politik, propozoj qe emri i ri i Maqedonisë të jetë REPUBLIKA ALIBABADENE E MAQEDONISË! Ky emer perpos qe lidhet me profetin shen. Elia ( bullg. Sv. ILIA) lidhet edhe me kryengritjen e 2 gushtit 1903! Historia bullgare dhe ajo shqiptare pranojne faktin qe pjesa me e madhe e luftetarëve dhe komandantëve te kesaj kryengritjeje ishin shqiptarë! Sipas disa historianëve të ri shqiptarë, të shkolluar në univetsitetin prestigjoz të Tetovës, është zbuluar qe perpos Pjeter Gurit (Pitu Guli) në kete kryengritje t’ket marr pjese edhe nje komandant shqiptar me emrin Ali Baba! Duke i marr parasyshë keto fakte te historise se larget dhe te historise me te re, mendoj se emri REPUBLIKA ALIBABADENE E MAQEDONISË, i pershtatet realitetit historik dhe aktual te keti vendi, realitet ky i cili pavaresisht luftërave e gjakut te derdhur, per shqiptaret nuk ndryshoi e nuk solli asnje te mire prej se mbahet mend, DENBABADEN!

Fotografia e Ahmet Asani