Serbëve nuk u zihet besë, rrenën e kanë si ideologji?!

19.09.2019 10:24:42

Nga Binak Maxharraj

Kohë më parë për vizitë qendruan ne Beograd dhe në Prishtinë dy Senatoret e njohur Chris Murphy dhe Ron Johnson.Ishin të interesuar për vazhdimin e dialogut midis Kosovës dhe Serbisë i cili ka ndalu për shkakun e Serbisë.

Në deklaratën e tij Senatori Chris Murphy theksoi duke besuar se presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiq” është i gatshëm të bëjë marrrëveshje me Kosovën dhe ta njohë pavarësinë e saj por aktualisht është i zëmëruar për taksën”.

Unë nuk e di,por as nuk e di së Senatori Chris Murphy a i beson deklarates se Vuçiqit.Por e di si Senatori Chris Murphy nuk e dinë se Serbet gjetetikishte janë populli me rrencë në botë.Ata rrenën e kanë si ideologji,e kanë më afër së kemishat e tyre.Serbët rrejnë për çdo gjë që u shkon për shtat,rrejnë nër sy dhe pas sysh.

Dhe deklatara e Vuçiqit dhanë Senatorit Cris Murphy është një rrenë ordinare e radhes se krerve të Serbisë.

Serbia heqjen e takses nga Kosova e ka vetem si pretekst për të ngadalesuar dialogun,sepse ajo me këtë ideologji fashiste-qetnike qe e ka nuk është e gatshme ta njohë Kosovën,e aq me pak kjo është e lidhur me taksën.

Duhet ta dij miku i Kosovës Senator Chris Murphy se Serbia nuk e ka problem takën,por diçka tjetër,ajo don dhe më ngulim kërkon teritor të Kosovës,e don Veriun e Kosovës.Sigurishtë qe Senatori i respektuar Muhrpy nuk e din apo nuk ka ngjeruar për deklaratat e Vuçiqit se Serbia nuk do te dalë kurr nga Kosova pa marrë diçka,pa e marr hisën e vet.

Dhe Serbia pa “marr diçka”,pa e” marrë hisen” e vetë nuk del e as qe ka me e njohtë pavarësinë e Kosovës.