SHBA-ja ndan 500 mijë dollarë për Kosovën, për ta luftuar COVID-19

22.05.2020 15:56:04

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë ndarë edhe 500 mijë dollarë të tjerë për Kosovën në betejën me coronavirusin.

Ndihma e re vjen pas 1.1 milionë dollarëve të ndarë në fund të muajit mars.

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Philip Kosnett, e ka kumtuar këtë përmes një videomesazhi në llogarinë e tij në Facebook.

“Sekretari i Shtetit, Mike Pompeo, ka njoftuar rreth pakos së re të Departamentit të Shtetit dhe USAID për t’u përballë me Covid-19”.

“Për Kosovën janë ndarë 500 mijë dollarë pasi që paraprakisht janë ndarë 1 milion që të përballej me coronaviruin”, është shprehur Kosnett.

“Që prej rastit të parë të identifikuar në Kosovë ka pasë mbështetje për punëtorët e vijës së parë të frontit dhe angazhimin për pendimin e përhapjes së virusit, kujdesin për të prekurit dhe duke dhënë mjetet e duhura për ta bërë këtë”.

Gjatë 20 vjetëve të fundit, shuma e gjithëmbarshme që SHBA-ja ka investuar në Kosovë tejkalon shifrën e 772 milionë dollarëve.