SHBA u shet sauditëve armatim me vlerë 1.15 miliard dollarë

10.08.2016 11:28:25

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë ratifikuar marrëveshjen për shitjen e 153 tankeve, qindra pushkëve automatike dhe pajisje tjera ushtarak për Arabinë Saudite.

Kjo marrëveshja është në vlerë prej 1,15 miliard dollarë, ka njoftuar Uashingtoni

“Departamenti Amerikan i Shtetit ka vendosur që ta miratojë porosinë për jashtë në Mbretërinë e Arabisë Saudite”, thuhet në njoftimin e Agjencisë Amerikane për bashkëpunim në sigurinë mbrojtëse, raporton AFP.