Shfrenimi i çetnikut Popoviç

24.03.2019 03:10:22

Nga Binak Maxharraj

Kryetari i PPS Nenad Popoviç,si edhe çdo çetnik tjeter janë ne vijën e politikës shoveniste Serbe kundër Shqiptarëve.Por me nj dallimtë vogë.Derisa me heret para dhe pas luftës së II Boterore,Serbia lidhte Mareveshje për debimin e shqiptareve në Turqimper çka edhe pati sukse ne këtë punë sepse atje u shpërngulën me dhunë mbi gjysmë milioni shqiptare:Më vonë politikat nuk ndryshuan ndaj shqiptarve për debimin e tyre.Millosheviqi e sedomos Voisllav Sheshel thoshte te gjithë Shqiptaret duhet të shkojnë siç thoshte ai”Preko Prokletija”në Shqiperi.

Tashti kjo e Nenad Popoviqit për te cilën u deklarue dje ne 20 vjetorin e bombardimeve, eshte ne funksion te atyre te parave qe i përmenda për zbrazjen e Kosovës nga Shqiptaret,po pak më e moderuar,kur ai kërkon që Evropa masovikisht te ua hapë dyert shqiptarve qe të shkojnë në Evropë,sepse gadi të gjitha shtetet e Evropës janë mbushë me plotë shqiptar.Përpara shqiptarët emigronin për shkak te dhuëse serbe dhe të papunësisë së madhe.

Shtrohet pytja po pse po ikun masovikisht shqiptaret nga Kosova edhe tashti kur jemi në liri që 20 vjet?!

Vjedhje,plaçkitje korrupcion,nepotizëm sa te duash?

Thjeshtë po ikun,po shkojnë sa po mundën. Edhe pak kohë Kosova nuk ka nevojë të kërkoj liberalizimin e vizave,sepse Kosova po zbrazet për çdo ditë.Janë shum faktorë dhe shkaqe qe te rinjet dhe kush po mundet po ik.Po ikun sepse pushtetaret tan të gjitha ligjeslaturave te pasçlirimit nuk po merren dhe nuk po kujdesën për zhvillimin ekonomik dhe shoqeror,nuk po kujdesën për krijimin e vendeve te reja te punës ne masë të duhur.Ata po kujdesen vetem për vehte dhe familjarët e tyre.Hjanija,plaçkëtja e pushtetarve është e pa ndalshme.Të gjithë janë ba milioner duke e plaqkitë shtetin.Politika është ba parajsa me fitimpruese në Kosovë ku të gjithë ia mesyen asaj për tu pasuru.

Nepotizmi është në kulmë,askush spo muj e ndalë.Bile Partitë politika se cila qe vjen ne pushtet qellimin kryesor e ka hajnin dhe plaçkitjën,punësimin e familjarëve,te afërmeve.Të gjithë në këtë ose ne atë menyrë janë të korruptuar,sepse ska kush i ndal,sepse te gjitha segmentet e shtetit janë ta kapura forcerisht nga pushtetaret.Prokuroria,gjykatat,janë të zapueme ta kapura nga pushtetaret dhe nuk guxojnë të bajnë za nga ata.

Dhe mu për këtë arësye të rinjet dhe popullata e Kosovës po ikuna nga Kosova sa po munden për çdo dit.,shtrohet pyetja a mos vallë kjo sjellje e këtill e pushtetarve ndaj shtetit dhe popullit te saj:

Po i ndihmon.po e verteton thanjen me me sipërme te Nenad Popoviçit së shqiptareve masovikishte Evrpoa duhet te ua hapë dyeta qe ata te ikun masovikishtë nga Kosova.Ka këtu diçka por edhe shumë te ngjajshme.