Shkelqimi i Rugovistit Kujtim Shala përballë analistëve !

29.08.2019 00:12:44

Nga Fatmir Bajraj

LDK-ja, ka dhezë t’gjithë motorët për fitorën e madhe me 6 tetor.

LDK-ja, mbështet fuqishëm, lidershipin e Vjosa Osmanit, Kryeministre.

Ishte rast ekskluziv për t’gjithë të interesuarit, brënda e jashtë atdheut për t’a percjellë një prezantim sa dinjitoz, po aq profesional e t’përgaditur, nga një veprimtar i jashtzakonshëm i LDK-së, akademik Kujtim Shala.
Përballë analistëve, Kujtimi kishte rastin t’shpalos pritjët, synimet dhe angazhimin e LDK-së për t’fituar zgjedhjët dhe për t’formuar Qeverinë e Republikës së Kosovës të ciles do i prinë e nominuara për Kryeministre, zonja Vjosa Osmani.
– Kujtimi riperseriti qendrimin e LDK-së për PDK-në, në mënyrë të veqantë, sipas të cilit ; LDK-ja s’do bënë në snjë rrethanë koalicion me PDK-në, vendimi ky edhe i KP së LDK-së, për shkak të përvojës & sjelljës jo serioze të PDK-së, si dhe pabesisë se saj si partnere, si dhe synimin që LDK-ja ka për qeverisjën e vendit me ish patrnerin n’opozitë, LVV-në, por pa e negociuar me askë, postin e Kryeministrit, post ky që i takon LDK-së si subjekti ma i madh n’vend.

Pra posti i Kryeministrit, i panegociueshëm më LVV-në, dhe Kryeministre e vendit do jet Vjosa Osmani.

N’fokus të Qeverisjës së LDK-së, dhe Kryeministrës Osmani, z.Kujtim Shala përmendi :
– Sundimin e Ligjit,
– Ndarjën e pushtetëve,
– Mos nderhyrjet politike n’Gjyqësor & Prokurori, pra n’sistemin e Drejtësisë,
– Zhvillimin ekonomik dhe investimet,
Kthimin e besimit tëk partneret strategjik dhe sponzoret e lirisë sonë,
– Dialogun me Serbinë, të cilin do t’a udhëheqë Kryeminstrja Vjosa Osmani, me ç’rast Z. Shala potencoi edhe njëherë nevojën e reciprocitetit karshi Serbisë, si masë të cilën nuk do mund t’a refuzonte as Bashkësia Nderkombëtare.
Në bisedimit me Serbinë, Kryeministrja e Kosovës zonja Osmani, nuk do negocioj sovranitetin e vendit, karakterin unitar, dhe integritetin teritorial.
Taksën 100% të Qeverisë Haradinaj, e quajti veprim politik & popullist, e cial nuk forcon subjektivitetin nderkombëtar të Kosovës, por e njëjta nuk mund dhe s’duhet as të hiqët dhe as të pezullohet pa kompenzim, pas disa muajve aplikimi.
Si dalje, LDK-ja dhe Kryeminstrja e Kosovës z.Vjosa Osmani, sheh masën e reciprocitetit me Serbinë në t’gjitha fushat.
LDK-ja, tha tutje z.Shala, do bënë t’prekshme arritjët e Qeverisë dhe qeverisjës nga ana e LDK-së, për tre vitet e ardhshme.

Qeveria Haradinaj, Qeveri e zhvatjës, e vendimeve populliste dhe n’favor të klientelës, duke abuzuar me paranë publike dhe fondet nacionale, siq ishin falja e borgjeve, veteranet e rrejshëm…!

Z.Shala, la t’kuptohet se LDK-ja, preferon & parapelqenë t’shkoj e vetme n’zgjedhje dhe është e sigurt se do t’i fitoj ato, por nuk përjashton mundësinë e shkuarjës n’Koalicion me LVV-në e Albin Kurtit, mundësi kjo që do bëntë fitorën e ish opozitës ma bindëse dhe ma t’sigurtë.

Qeveria Mustafa, storje suksesi, të cilën nuk e “përbinë” kundershtarët.

E quajti Qeverinë m’a t’mirë dhe ma t’sukses’shme të pas luftës;
– Pa afera korruptive,
– Pa skandale, dhe ;
– Të zhvillimit ekonomik, rritjes së buxhetit, pakot fiskale e tjera.

Qeveria e LDK-së, pra Qeveria Mustafa, nuk ka nderhy në asnjë moment dhe asnjëherë në pushtetet tjera të ndara, ngase ka respektuar dhe respekton Ligjet pozitive dhe Kushtetutën e cila njeh pavarsinë e pushtetëve të ndara.
Më këtë rast, z.Shala, arsyetoj edhe mos ndikimin dhe mosnderhyrjën e Qeverisë Mustafa n’Drejtësi, për zbardhjën e vrasjeve poltike, pra të vrasjeve të veprimtarëve të LDK-së.

Mosbardhja e vrasjeve politike, pasojë e ndehyrjeve dhe pengimit të funksionimit të sistemit të Drejtësië nga politika.

LDK-ja dhe Qeveria e saj , e drejtuar nga Kryeministrja, Vjosa Osmani, do ndihmoj pushtetet e ndara, duke mos i penguar ato, dhe do jap shembullin e kundërtë me Qeverinë pararëndëse.
Ai foli edhe për taks forcën dhe raegimin e pas studimit, dhe një varg mash n’respektim të Ligjeve dhe Kushtetutës së vendit.

Prezantimi i LDK-së, nga akademik Kujtim Shala, para analistëve ; Tahiri & Paqarizi, forcoj bindjën dhe besimin të qytetarët, se LDK-ja do t’i fitoj zgjedhjet nacionale dhe do drejtoj Qeverinë e Kosovës me Kryeministrën, Vjosa Osmani.

f.b