Shqiptarët e Turqisë, janë pjesë e pandarë e Kombit Shqiptarë!.. 

19.07.2019 04:01:33

Nga Sylejman Morina

Ata që mendojnë se çfarë duan të bëjnë këta djem. Do ta vlerësoja nëse mund të marrësh pak kohë për të lexuar.

Është qyteti ynë, që ka shumicën e popullsisë së popullsisë të qytetit të stambollit. Dhe ka 3 shoqata të ndërtuara më parë në turqi, por nuk është efekt.

Arsyeja. Vëllezërit tanë që flasin plot me gjuhën e ushtrisë turke, dhe të rinjtë nuk e kuptojnë se çfarë duan, dhe personi më i dhimbshëm nuk është në gjendje të kuptojë atë që duan dhe personin më të dhimbshëm. Baza kryesore e punës së rregullt të organizatave në qytetet e mëdha është seksioni i biznesit dhe fakti që ju pëlqen vetja është ajo që unë them. Nuk vjen në qoftë se ju quani tipar më tipik i shqiptarëve në stamboll, por nëse shkoni në derën e tyre dhe thuani tung dhe tregoni problemit tuaj, nëse keni një armik, ju do të dëgjoni dhe të ndihmoni nëse nuk mund të jeni një njeri . Kjo është arsyeja pse ne si brezi i mesëm dhe brezi i ri janë shumë të ngazëllyer ne besojmë se ne mund t ‘ ia tregojmë këtë histori muslimanëve të tjerë.
Pra, çfarë duam të bëjmë me këtë eksitim.
1. nuk është më një erik dega gevrektirveya ose votoni falbala falbala në dasmat italiane. Ne duam të luajmë kulturën tonë dhe të bëjmë një shoqëri martese.
2. njësoj si më parë. Ne duam të mbështesim njëri-tjetrin në ditë të vështira dhe të dhimbshme.
3. shembull çdo vit në një vend të bukur në poetë. Ne do të donim të bënim një festival me filmin folklorlu.
Ne do të donim të festonim pavarësinë e ditës së 4.-të të flamurit me një falënderim krenar.
5. ne duam të dimë mjaft për të treguar problemet tona dhe t ‘ i pyesim të afërmit tanë në atdheun tonë edhe nëse nuk është e plotë.
6. nga të afërmit tanë. Duke i njohur ndjekësit tanë dhe veçori më të rëndësishme për ne. Vazhdoni mungesën e një martese relative. Ne duam të përziejmë.
7. të gjithë shqiptarët në turqi kanë një biznes dhe një tregti, sigurisht, ne besojmë se mund të rrisim zonën tregtare dhe të zhvillojmë njëri-tjetrin.
8. ne nuk kemi asnjë vizion politik, por ku një engjëll po bën politikë. Ne duam të themi se është ose e jona dhe e mbështesim atë dhe të rrisë pozicionin e tij. Jo për një flash por për ne të jemi të nderuar.
9. ne e dimë se, si shqiptarët, ne të gjithë kemi zakone të mira ose të këqija, ne jemi modele të ndryshme. Por e dimë që jemi të sigurt se nuk do të marrim kurrë një kurva nga ne dhe t ‘i pranojmë të gjithë ashtu siç janë dhe t’ i lidhin më Që ne mund të përmirësojmë.
10. ne nuk kemi interes financiar në emër të kësaj shoqate të rëndësishme. Interesi kulturor është ndryshe. Ne nuk duam që emri ynë të përmendet. Vetëm thuaj se fëmijët tanë janë shqiptarët tanë.

Shënim. Ne nuk kemi qëllim të përpiqemi për të sjellë dikë në këmbët tona. Ne do të vijmë në shtëpinë tuaj në derë për derë në derë për të derë në këtë eksitim. Ne do të lutemi. Ti nuk e pranove, por ne do të vijmë, ne do të kemi turp. Ku janë dy shqiptarë, ne do të sjellim atje mësues folklorike të gjuhës. Mos më ndihmo. Vetëm më jep një dorë. Ata janë fëmijët tanë në fund të fundit.