Simiq: Prishtina miratoi edhe një ligj të dëmshëm, do t`i drejtohemi Kushtetueses

11.10.2016 19:35:23

Kreu i Listës Serbe, Slavko Simiq ka thënë se Kuvendi i Kosovës ka miratuar sot një ligj tjetër që është shumë i dëmshëm për interesat e kombit dhe pronës serbe në Kosovë.

Simiq i tha Tanjugut se është miratuar ligji për investimet strategjike, i cili siç shpjegoi ai ” tërësisht i mundëson Qeverisë së Kosovës që të disponojë pronën që është identifikuar më parë si e shtettit dhe shoqërore”.

“Ligji lejon që Qeveria e Kosovës lirisht të disponojë me pasurinë e Republikës së Serbisë, Kishës Ortodokse Serbe, asetet e kompanive serbe dhe komunitetit serb në Kosovë” ka shtuar ai.

Simiq njoftoi se Lista Serbe do t`i dërgojë ankesë Gjykatës Kushtetuese edhe për ligjin për investimet strategjike.

“Nesër, pasnesër më së voni, ne do të paraqesim ankesë në Gjykatën Kushtetuese për ligjin e Trepçës dhe pastaj për ligjin për investimet strategjike. Grupi ka përgatitur një ankesë kushtetuese me ekipin ligjor”, shpjegoi ai, raporton Tanjug, përcjellë Klan Kosova.