Etiketimet Aurel Dasareti

Etiketim: Aurel Dasareti

Ne, bijtë e Shqipërisë, duhet ta shpëtojmë atdheun nga shpërbërja

Nga Aurel Dasareti, Çfarë ndodh kur shërbëtorët e shtetit bëhen zot i saj dhe e përdorin shtetin për qëllimet e veta? Autoriteteve joligjore të dy shteteve...

A është ai i lig apo i çmendur?

Nga Aurel Dasareti Njeri i çmendur në kohën e duhur. Madje ka diçka të gabuar edhe me gabimet e tij. Shpresojmë që kur insektet antike të...

O shqiptar, s`do mend se diçka nuk është në rregull me...

Ng Aurel Dasareti Tragjedia në botën shqiptare nuk është shtypja dhe mizoria e njerëzve të këqij, por heshtja e njerëzve të mirë. Indiferentë. Indiferencë që...

“Mini Shengeni” ballkanik është dalje në det e Serbisë përmes Shqipërisë

Nga Aurel Dasareti Sipas Artit Luftarak, qasja më e mirë për veprim në luftën kundër kundërshtarit të dobët (siç është Shqipëria në raport me Serbinë),...

Shprehje të “ashpra” , kritikat dhe “ofendimet” ua adresojë atyre...

Nga  Aurel Dasareti Bashkëkombës të nderuar, kur unë përdori shprehje të “ashpra" në shkrimet e mia, kritikat dhe “ofendimet” ua adresojë vetëm atyre që e...

Zhurmshëm me të pabesët

Nga Aurel Dasareti* Shoqëria ndërtohet nga njerëz të pavarur dhe të pjekur që marrin përgjegjësi. Ka pak gjeni midis nesh. Dhe, njerëzit duhet të kenë...

Nuk mund të flasësh për detin me një bretkosë të ulur...

Nga Aurel Dasareti* Nuk është aq e lehtë për shqiptarët që të "zgjohen" kur nuk dinë asgjë përveç manipulimeve dhe gënjeshtrave që u shërbejnë mediave...

Shqipëri, ndaloje menjëherë Tregtinë e Skllevërve të Seksit

  Nga Aurel Dasareti* Shqipëri, ndaloji menjëherë agjencitë që merren  me trafikimin (prostitucionin) e paligjshëm të vajzave (viktimave) shqiptare, kodoshët e të cilave i “martojnë” me...

Shqipëria edhe njëherë u errësua nga një histori tragjike

Nga Aurel Dasareti* Edhe kur eklipsi është qendror, Hëna goditet nga rrezet e Diellit të thyer. Ngjyra bëhet e kuqe e gri në vjollcë të...

Historikisht, shumica e kritikëve fetarë kanë qenë vetë fetarë

Nga Aurel Dasareti, Më pëlqen të shkruaj për njerëzit që luftojnë me pasiguri të brendshme, të cilët bëjnë zgjedhje të gabuara dhe sillen me vështirësi,...