Etiketimet Diaspora

Etiketim: Diaspora

Diaspora kërkon përfaqësim në parlamentin e Kosovës

Shoqatat kulturore shqiptare dhe personalitete aktive nga landi më i madh në Gjermani, Nordrajn Vestfalen, të mbledhur me iniciativën e Shoqatës Kulturore Integruese “Identitet”...

Takime të ekspertëve nga diaspora me të rinjtë në Kosovë

Organizata jo-qeveritare Germin do të organizojë 10 takime në mes të rinjve të komunave të ndryshme të Kosovës dhe mërgimtarëve tanë, të cilat kanë...

Votat që vijnë nga diaspora (me kusht) ende të panumëruara

Janë bërë një javë që nga mbajtja zgjedhjeve të jashtëzakonshme në vend. Pra që nga 11 qershori e deri më sot Komisioni Qendror Zgjedhor...

VV kërkon KQZ-së që të zgjatet e afati për regjistrimin e...

Lëvizja Vetëvendosje dje ka dërguar një kërkesë me shkrim drejtuar KQZ-së duke kërkuar shtyrjen e afatit për regjistrim për bashkatdhetarët që jetojnë jashtë vendit. “Formalisht...

Ministrit në detyrë, Valon Murati: Sulmi ndaj Vlora Çitakut, dëmton imazhin...

Sulmi me vezë ndaj ambasadores së Kosovës në SHBA, Vlora Çitaku ka nxituar reagime në Ministrinë e Diasporës, e cila konsideron se aktet e...

Qibrije Hoxha: Degët e LDK-së nga Diaspora vlersojnë vendimin e Kryetarit,...

Degët e LDK në Diasporë, Dega e LDK në Zvicër, Suedi, Norvegji dhe Dega në shtetet e Beneluksit, vlersojnë lartë vendimin e Kryeministrit në...

Diaspora kërkon të ketë deputetë në Kuvendin e Kosovës

Diaspora e ka të drejtën për vendosje, ka të drejtën të ketë deputetët e saj në Kuvendin e Republikës së Kosovës. Kështu ka deklaruar...

Kosova me mbi gjysmë miliardi euro të pranuara nga diaspora

Mbi gjysmë miliard euro llogaritet shuma e të hyrave nga mjetet e diasporës në Kosovë vetëm për nëntë muajt e vitit të kaluar. Por, këto...

Ministri Murati: Përfaqësimi i diasporës në Kuvend, do të duhej të...

Kërkesa e kamotshme e bashkatdhetarëve  për vendet e rezervuara në institucionin më të lartë të vendit,  pra në Kuvendin e Republikës së Kosovës, vështirë...