Etiketimet Dije Lohaj

Etiketim: Dije Lohaj

Ëndrra, atdheu dhe poeti/ Vargje nga Dije Lohaj

Nuk di si t'ia vë emrin kësaj nate Derdhur nëpër orbitën e trishtuar Kur lotin ma merr zymtësia E kujtimet udhëtojnë me ëndrrat e mia. Dhe nuk di...

Liria po kërkon shpirtin tim /vargje nga Dije LOHAJ

Del nga plasa e shkrepave, Pasi i ka mundur ligësitë Dhe, e drejton dorën Prej nga vjen drita, Prej nga çohen peshë cunamët Dhe bëhet gjak i shpirtit, Rojë e...

Vargje nga Dije Lohaj

Në  rrugë për të  kërkuar sytë e Homerit Nën pëlcitjen e hënës së plotë Seç kanë rënë Sa e sa copa verdhësish Plagëve, zjarreve dhe klithmave. Furtunat verdhësohen të...

Gjaku nuk bëhet ujë / vargje nga Dije Lohaj

  Sot, dielli ngroh me dhëmbë të mprehtë janari, Muza sillet dheut, n'vargje zë vend e menduar, Acari mërdhin zemrën dhe shpirtin e shkretuar, Nga kërceu i tharë...

Ora e Nëntorit dhe ora e jetës

Nga Dije LOHAJ Shqetësimet ziejnë shpirtin tonë Në gijotina planetare Merr frymën e fundit, Para syve të botës Derdhur orbitave, Ozonove, Kataklizmave. Nëpër ato ura të skuqura ferri, Që gjyshja na i tregonte...

Poezi/ Nekrolog në pllakë zemre

Nga Dije Lohaj Ka qenë e çuditshme Dashuria ime për atdheun, Ka lindur para atdheut, Para qenieve të gjalla të tij. Aty u linda, Aty gjeta të gjitha anët e...

HESHT- poezi nga Dije Lohaj

Dije LOHAJ Pasi nuk munde ta ruash shpirtin, Tek ecja kishte marre gjithësinë, E pritja nxitoi të lodhet Ditēt e netët i pikturoi me ngjyrë gri. Hesht lëre fajin...

Nëpër rrathë zjarri / Vargje nga Dije Lohaj

  NËPËR RRATHË ZJARRI Po zgjohen nga gjumi ëndrrat gri,  Po zgjohen nga ëndrra apo po faniten thellë, Po faniten mes bebëzave tona, Apo dikush po gjurmon errësirën në...

Ejani, e jetoni në Kosovë/ Poezi nga Dije LOHAJ

Ejani, e jetoni në Kosovë, Nëse doni të shihni Se çka është me qenë grua. Shihni se si është një grusht i fortë, Që...

Poezi nga Dije Lohaj / Atdhe!

Atdhe! Mund të vraposh Me jetën time në dorë, Me të gjitha kohët e gjalla, Të vraposh  E t'i lësh vragë qiellit blu, Me pikturën e zjarrtë të flakës, Të shkrepësh Vetëtimë...