Etiketimet Evropa

Etiketim: Evropa

Mosburrnia e Evropës dhe e Ramës

Çështja e mos hapjes së negociatave të Evropës  me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, edhe njëherë demostroj paturpësisht kalbëzimin e një organizmi, ku këto...

Evropa nuk ish dashur ti mbeshtes regjimet antidemokratike në Ballkan?!

Nga Skënder MULLIQI U bënë 24 vite nga masakra e Srebrenicës, ku kriminelët serb pushkatuan dhe mbyten për së gjalli 8300 njerëz të komunitetit boshnjak,...

Unë zyrtar politik nuk jam, por në këto situata një kërkesë...

Nga Xun Çetta 1-SHBA– të dhe BE-në 2-Rusinë dhe Kinën Historikisht populli ynë Shqiptar në trojet e veta në Ballkan, pozicionimin e tij politik si shqiptar e...

Kosova, një dekadë në kërkim të liberalizimit të vizave

Kosova po vazhdon të marrë rekomandime pozitive nga institucione të Bashkimit Evropian (BE) për liberalizim të vizave, por qytetarët po vazhdojnë të mos kenë...

E vërteta historike mbi greket

Nga Elena Kocaqi 1- Në Luftën e Trojës, burimet historike dëshmojnë qe fiset qe luftuan ishin Pellazge dhe Ilire. Kështu Dinastia Akeje ishte Ilire nga...

Statusi i Kosovës- çështje e mbyllur

Rënia e murit të Berlinit, ribashkimi i Gjermanisë, shpërbërja e perandorisë sovjetike, shuarja e Traktatit të Varshavës dhe zhbërja e Jugosllavisë së AVNOJ-it (KAÇKJ)...

Serbia dhe Kosova sërish i ngadalësojnë orët në Evropë

Rrjeti Energjetik i Serbisë (EMS) ka hedhur poshtë përgjegjësinë dhe ka akuzuar operatorin e Kosovës për devijimin e sërishëm kohor në punën e orëve...

Eurodeputetët gjermanë: Diaspora të angazhohet në Kosovë

Anëtarët gjermanë të Parlamentit Evropian, Markus Ferber dhe David McAllister kanë kërkuar nga Kosova të luftojë krimin e organizuar dhe korrupsionin, të bëjë reforma...

Rruga për në Evropë dhe Sheriatizimi i shoqërisë shqiptare në Maqedoni! 

Nga Ahmet Asani Merkoja i BDI-së ne emer te demokracise, rrugës per në Evrope, kanunit dhe zakoneve shqiptare, leshon urdher per ndalimen e pirjes se...

Televizioni Zviceran: Gjashtë minutat e vonesës së orëve evropiane, simbol për...

Pasi që Kosova kishte dërguar tepër pak energji elektrike në rrjetin energjetik të Serbisë ndërsa Serbia nga ana tjetër nuk e kishte kompensuar frekuencën,...