Etiketimet Fadil Maloku

Etiketim: Fadil Maloku

Partitë politike në mungesë të programeve kanë deformuar komunikimin me elektoratin

Nga Fadil Maloku 1. Në Kosovë nuk shoh ndryshime rrënjësore, apo të paktën aso ndryshimesh çfarë po propagandohen nga shumica e partive parlamentare kosovare. Arsyet...

A më shumë i duhet intelektuali politikës apo politika intelektualit?

Nga Fadil Maloku 1. Aderimi i intelektualit në parti politike në vendet e tranzicionit është bërë sot ekskluzivisht punë interesi meskin klanor, e jo edhe...

Duartrokitja e Juaj pa invencion nëpër fushata, u shndrron në turmë...

Nga Fadil Maloku 1. Duartrokitjet masive, pa hamendje, pa e dijtur oferten e kandidatit, pra duartroktijet që po bëhen me inercion aktiv (ku njeriu s’sheh...

Lamtumir Ramush në luftēn tjetër, e “mirëserdhe” në betejën e re!

Nga Fadil Maloku 1. Ramushin si kryeministër,s’duhet vajtuar askush, pērveç; miqëve lokal dhe atyre global,të cilët u dakorduan për ta mos kontestuar si kryeministër (me...

Pajtimin serbo-shqiptar, Brukseli pa Washingtonin e ka të pamundur

Nga Fadil Maloki 1. Shikuar ne faza afatgjata, vendet e Europes juglindore, janë të ballafaquara me probleme madhore; renien demografike çfarë nuk mbahet në mend...

Pse mos ikë nga Kosova, kur këtë po e stimulonjnë qeveritarët...

Nga Fadil MALOKU 1. Një ndër shkaqet e arratisjes se të rinjëve nga Kosova, përveç mosinteresimit bukfal(!) dhe sehirllëkut qeveritar duhet kërkuar padyshim edhe te...

Pa u forcuar shtetësia e Kosovës, dhe pa u konsoliduar demokracia...

Nga Fadil Maloku 1. Kurthi ahtisariane e fillimit,ku Kosova ishte definuar strikt, si një shtet multietnik dhe jo shtet monoetnik, (anipse, kriterin demografik me 95%...

Shqiptarët, duhet të pergaditën për një qasje liberale eurpiane!

  Nga  Fadil Maloku 1.Skenës politike gjithëshqiptare, si ajri TANI është duke i munguar një ide dhe vizion i ri qytetarie... 2.Në Kosovë matrapazët e "paqës" dhe...

Çfarë porositën “bedelët” e Këshillit Kombëtar të Sigurisë së (Xhon Bolton)...

Shkruan: Fadil Maloku Më shqetëson pa masë, “ky farë insistimi” këmbëngulës i shtabit këshillues të Xhon Boltonit (proserb),...

Çfarë porositën “bedelët” e Këshillit Kombëtar të Sigurisë së (Xhon Bolton)...

Nga Fadil Maloku 1. Më shqetëson pa masë, “ky farë insistimi” këmbëngulës i shtabit këshillues të Xhon Boltonit (proserb), për...