Etiketimet Fadil Maloku

Etiketim: Fadil Maloku

Kush vodhi vota deputetësh, atje?

Nga Fadil Maloku  (Ose; Si i eliminoj ca eminenca për deputet, “lufta”e brendshme pariake?) 1. Zgjedhjet e sivjetme në Kosovë, në jashtēsi sipas shumë parametrave...

Helmimi i 26 komisionerëve, është diversion (sikurse ai i 1990-es) i...

Nga Fadil Maloku 1. Kur isha anëtarë i KQZ-s, që nga viti 2013 pata paralajmëruar se nëse serbet lokal i lëmë të votojnë me dokumenta...

Në zgjedhjet e sivjetme, s’fitoi veç ish opozita po e gjithë...

Nga Fadil Maloku (Në psikologjinë politike është një thënie, ku thuhet se në jetën reale, secili agjens social zakonisht merr atë që shquhet dhe identifikohet...

Pa profilizim ideologjik partiak dhe pa përfundim të negociatave me Serbinë,...

Nga Fadil Maloku 1. Rëndomë thuhet se elementet kyçe të një partie politike duhet të jenë: Ideologjia që ka të bëjë me një kontingjent idesh...

Partitë politike në mungesë të programeve kanë deformuar komunikimin me elektoratin

Nga Fadil Maloku 1. Në Kosovë nuk shoh ndryshime rrënjësore, apo të paktën aso ndryshimesh çfarë po propagandohen nga shumica e partive parlamentare kosovare. Arsyet...

A më shumë i duhet intelektuali politikës apo politika intelektualit?

Nga Fadil Maloku 1. Aderimi i intelektualit në parti politike në vendet e tranzicionit është bërë sot ekskluzivisht punë interesi meskin klanor, e jo edhe...

Duartrokitja e Juaj pa invencion nëpër fushata, u shndrron në turmë...

Nga Fadil Maloku 1. Duartrokitjet masive, pa hamendje, pa e dijtur oferten e kandidatit, pra duartroktijet që po bëhen me inercion aktiv (ku njeriu s’sheh...

Lamtumir Ramush në luftēn tjetër, e “mirëserdhe” në betejën e re!

Nga Fadil Maloku 1. Ramushin si kryeministër,s’duhet vajtuar askush, pērveç; miqëve lokal dhe atyre global,të cilët u dakorduan për ta mos kontestuar si kryeministër (me...

Pajtimin serbo-shqiptar, Brukseli pa Washingtonin e ka të pamundur

Nga Fadil Maloki 1. Shikuar ne faza afatgjata, vendet e Europes juglindore, janë të ballafaquara me probleme madhore; renien demografike çfarë nuk mbahet në mend...

Pse mos ikë nga Kosova, kur këtë po e stimulonjnë qeveritarët...

Nga Fadil MALOKU 1. Një ndër shkaqet e arratisjes se të rinjëve nga Kosova, përveç mosinteresimit bukfal(!) dhe sehirllëkut qeveritar duhet kërkuar padyshim edhe te...