Etiketimet Fadil Maloku

Etiketim: Fadil Maloku

Asgjë nuk është demarkacioni, kundruall asociacionit (copëtimit të Kosovës)!

Nga Fadil Maloku 1. Opsioni i ndarjes, po rikthehet ngadalë por sigurt, por, tash jo më si farsë, por si realitet! Presidenti serb, gjatë gjithë...

Fadil Maloku: Bota debaton për të arriturat, kurse ne debatojmë për...

Sociologu, Fadil Maloku ka reaguar ndaj zhurmës kryeisht në rrjetet sociale, për flamurin te "Rrethi" në Prishtinë, ndërkohë që shoqëritë psotmoderne debatojnë për të...

 Pse gjithë ky degradim i brendshëm dhe refuzim i jashtëm?

Nga: Fadil Maloku Në Kosovë, "etiketën" e fajsisë për degradimin e ndodhur sistematikisht, për gjitha këto vite, duhet ta ndajnë pak a shumë barabart; - si...

Kush po e mban Kosovën në “burgun kolektiv”, ala Alaktraz?

Nga Fadil Maloku 1. Në Strategjinë më të re të Komisionit Evropian për integrime të Ballkanit Perëndimor, po paralajmërohet që vetëm Serbia dhe Mali i...

(Vetë)vrasja e frikës qytetare!

Nga Fadil Maloku 1. Ngritja e adrenalinës qytetare (nëse, vërtetë kemi të bëjmë me fisnikëri, e jo manipulim ditor!), do ishte treguesi më i mirë,...

A po na troket opsioni i ndarjes së Kosovës?

Nga Fadil Maloku 1. Në një takim ekspertësh në Bruksel, mu ditën kur Projekti i Presidentit Ahtisari duhej të debatohej në Këshillin e Sigurimit të...

UP-në e shpëton veç departizimi dhe depolitizimi

Nga Fadil Maloku Universitetet publike (UP) në Kosovë, për mendimin tim do të duhej të bëheshin qendra studimore dhe sosh ekspertizash, ashtu siç është në...

Fadil Maloku me një këshillë për këshilltarët e Ramushit

Sociologu dhe analisti politik, Fadil Maloku u është drejtuar 17 këshilltarëve të kryeministrit Haradinaj me një këshillë që ta bëjnë një zëdhënës e të...

Nuk fitoi Vetëvendosja, por humbi Visari&company

(Dorëheqjen e Visarit duhet kuptuar me ambiguitet social e politik; Nga: Fadil Maloku 1. Njërin, që duhet nënkuptuar si jogatishmëri, por edhe si paaftësi për ta...

Fadil Maloku: Ky është shekull shqiptarie!

 1. Në trojet shqiptare, askush nuk gëzon më shumë admirim e respekt social, se sa i burgosuri i ndërgjegjes! Shkakun, mendoj se duhet kërkuar...