Etiketimet Lugina e Preshevës

Etiketim: Lugina e Preshevës

Ja si na trajton Kosova, gjithë këto vite pas luftës! 

Nga Driton Hyseni Në Luginë koha e pas luftës së vitit 1998-99 është karakterizua gjithmonë me atë presionin e nacionalizmit dhe me pasivitetin e politikës...

Një takim i rëndësishëm i prijësve fetarë nga Kosova e Lugina

Sevdail Hyseni Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”, në Prishtinë, gjatë përurimit të librit monografik “Hevzi Nuhiut”, të autorit italian Giulio Palangës, kushtuar mjeshtrit...

Kur familja “shenjtërohet” para  Zotit dhe Kombit?!

Nga Nexhmedin Saqipi Familja është e shenjët, kjo aspak nuk kontestohet, meqë edhe kafshët instiktivisht flijohen për familje, nganjëherë edhe më shumë se njerëzit. Në periudhën...

Lugina e Preshevës në agjendën politike të Kosovës dhe në shënjestër...

Nga Nexhmedin Saqipi Lugina e Preshevës, këtyre ditëve, është bërë një temë e nxehtë në Parlamentin e Kosovës dhe një dush i ftohtë në Qeverinë...

Kur filloi islamizimi nga Perandoria Osmane i Luginës së Preshevës!

Skender Jashari * Lugina e Preshevës, përfshihen  në  kuadër të  Kadillëkut të Vrajës,  në kohën e  Perandorisë Osmane, e që  për fat të mirë ndodhin...

Liderët e Luginës së Preshevës në Kongresin Amerikan

Nga Sevdail Hyseni Shërbimet informative të Partisë për Veprim Demokratik dhe Partisë Demokratike Shqiptare nga Lugina e Preshevës, kanë bërë të ditur se shefat e...

Gjergj Kastrioti në  nëntor 1443, përmes Luginës së Preshevës filloi Veprën...

Nga Skender Jashari* Lugina e Preshevës, mes tyre disa dhjetëra fshatëra, kanë  edhe sot kujtimin e  paharruar për  Motin e  Madh, veçmas  Shqipëtarëve  katolik të...

Luginë, dosje e harruar!

Nga Driton Hyseni O vendi im, Luginë, vendi që më ngjallë aromën e vërtetë të njeriut, aromën e luleve dhe me jep qetësinë shpirtërore. Vendi i...

Rexhep Hoti zhvillon takime të përbashkëtaë gjithë liderët e Luginës së...

Rexhep Hoti, koordinator nacional për kulturë, rini dhe sport në Qeverinë e Republikës së Kosovës, organizoi një takim me të gjithë përfaqësuesit...

“Trampa” me tokat shqiptare

Nga Sevdail Hyseni Duke u marrë, gjithnjë, me idenë e korrigjimit të kufijve, për t’i ikur shkëmbimit të territoreve, historian serb, Milan St. Protiq, ish...