Etiketimet Zymer Mehani

Etiketim: Zymer Mehani

Poezi nga Zymer Mehani

1999 O i stërgjati vit Vargan i tonave vuajtje Që varre na hape në fushë e shpat Çakall e korb duke krrokatë E ne thërisnim parullën me furi: -VDEKJE A...

Poezi: Zymer Mehani

PSE?.... Pse, vdekje mizore Je kaq djallëzore?! Pse je e pam’shirshme Dhe e lemerishme?!   Me atë kosë të prehtë Pse kosit çdo jetë?! Pse, ti vdekje e ftohtë Shkretëron në këtë botë?!   Pse...

Vështrim rreth monografisë “Sahit Shala-Ky Urragan i pandërprerë “

Shkruan Zymer Mehani Monografia “Sahit Shala- ky uragan i pandërprerë”  është një libër i konceptuar në tre kapituj dhe me një album fotografish e materialesh...

Vargje : As ti s’ më ndahesh

Zymer Mehani Si s' ndahet Gurra prej lumit Ariu prej gjumit Flaka prej zjarrit Nëna prej djalit Peshku prej valës Burri prej fjalës Drita prej yllit Dreri prej pyllit Bariu prej tufës Flutura nga lules Lulet...