Të kurosh venat varikoze në shtëpi për vetëm një muaj? Tashmë është e mundur!

27.09.2019 10:44:05

Kandidati i shkencave Ilia Mandija, një prej specialistëve me të mirë, foli në programin Doctors Care

Bazuar mbi statistika, një nga tre gra pas të dyzetave vuan nga varicet dhe kjo normë është gjithmonë në rritje. Megjithatë është zbuluar se mund ta ndalojmë këtë tendence dërrmuese. Sot Ilia Mandija, flebolog dhe kandidat per shkenca mjekësore, do të na flasë për këtë problem.

Ilia, na tregoni pak, cilat janë shkaqet e variceve? Disa thonë që varet nga gjenet, disa nga takat e larta, e të tjerë nga mbipesha.

Arsyet që përmende nuk përfaqësojnë shkaqet e venave varikoze, por janë faktorë risku. Mund t’i shohësh të paraqitura në ekran në rend zbritës nga më e rëndësishmha tek ajo më pak e rëndësishme. Shkaku i shfaqjes së venave varikoze është funksionimi i keq i valvulave venoze. Fakti që varicet shfaqen vetëm tek enet venoze të gjakut, pra enet në të cilët gjaku rrjedh nga poshtë lartë.

Kundër forcës së gravitetit?

Ekzaktësisht, është pikërisht kjo pika thelbësore. Pra verifikohet në mënyrë të habitshme: gjaku venoz merr materialet “rezerve” nga lëkura dhe nga muskujt tanë dhe kalon tek venat sipërfaqësore duke arritur kështu tek venat komunikuese, të quajtura kështu sepse lidhin venat sipërfaqësore me venat më të thella. Në venat komunikuese janë të pranishme valvulat që bëjnë hyrjen e gjakut në venat sipërfaqësore dhe e mbajnë aty. Nëse shohim ekranin, mund të shohim se si funksionojnë këto valvula.

 

Kjo do të thotë qe gjaku shtyhet larte nga valvulat?

Jane kontraktimet e zemrës dhe muskujve që shtyjnë gjakun, por këta dy faktorë janë “pulsues”. Valvulat e ndalojnë gjakut të rrjedhë poshtë për shkak të gravitetit, prandaj zemra e bën gjakun të hyjë por nuk e lë të dalë.

Por në momentin që valvulat fillojnë të shfaqin një funksionim te keq…

Në rast rrethanash të kundërta, valvulat në brendësi të venave atrofizohen. Valvulat e dëmtuara në brendësi të venës shkaktojnë një funksionim të keq të fluksit venoz të gjakut. Gjaku fillon të ngecë nëpër vena duke u shkaktuar një sforcim të madh. Vena bëhët më ë madhe në dialmetër dhe valvulat nuk mund të mbulojnë fizikisht të gjithë hapësirat brënda venës, cka provokon të ashtuquajturin fluks invers gjaku.

Humbja e gjakut në ato zona intensifikohet dhe kjo i kthehet venave sipërfaqësore, Presioni në brendësi të venave safene rritet aq shume saqë muret e enëve nuk arrijnë dot ta mbajnë, pra ndërthuren dhe fillojnë të zgjerohen si një balonë duke përkeqësuar situatën. Duket shumë qartë edhe ne ekran.

Në fillim venat fillojnë të fryhen

Pastaj humbasin rezistence dhe fillojnë të gërshetohen. Në fillim shfaqen venat ne formë merimange, pastaj nodulet dhe në fund venat fillojnë të duken nga lëkura.

Si mund ta luftojmë këtë?

Janë zhvilluar shumë trajtime për varicet, mes të cilave farmakoterapi, kirurgji, trajtim me laser, kompresioni elastik dhe skleroterapia.

Megjithate, farmakoterapia dhe skleroterapia (injektike të një solucioni të vencantë) kanë një efikasitet shumë të ulët dhe një impakt negativ në mëlci, ndërsa kirurgjia dhe trajtimi me laser janë shumë traumatik. Gjithashtu ka përqindje të lartë regresi pas 3-4 viteve nga trajtimit, ose më saktë rishfaqje të venave varikoze.

Përsa i përket kompresionit elastik, është jo efikas, pa marrë parasysh që duhet të vishen të brëndshme me kompresion për të gjithë trupin.

Ky është momenti që u zhvilluar kremi rivitalizues Varyforte Premium Plus?

Ky ilac u projektua nga komuniteti farmaceutik amerikan nën rekomandimin e Forumit Venoz Amerikan (AVF)

Përsa na takon ne, mjeket e qendrës tuaj te Flebologjisë a kanë marrë pjesë në certifikimet e këtij produkti? Cilat kanë qenë rezultatet?

Për një muaj kemi zhvilluar prova certifikimi të kremit rivitalizues Varyforte Premium Plus duke përdorur metodat standarde. KEmi krijuar një grup prej 50 personash të prekur nga venat varikoze në stadet I, II dhe III. Provat kanë treguar që personat e prekur nga varicet ne stadin I dhe II janë shëruar plotësisht nga sëmundja. Përsa i përket përsonave të prekur nga venat varikoze në stadin III terapia ka sjellë një rekuperim total tek 27% e pjesëmarrësve, ndërsa të tjerët kanë treguar përmirësime të dukshme ku sëmundja ka zbritur në nivelin e stadit të parë.

Me sa jam në dijeni, më përpara stadi i tretë implikonte gjithmonë një ndërhyrje kirurgjike.

Pikërisht kështu! Ja disa nga rezultatet e pacientëve tanë.

Kjo paciente kishte varice të gradës së pare. Sic mund ta vëreni, sëmundja është zhdukur pa lënë shenja.

Ky është një rast tipik varicesh të gradës së dytë. dhe ja këtu një rezultat tjetër fantastik.

 

Këto janë vena varikoze të gradës së tretë. Edhe këtu mund të flasim për një shërim pothuajse të plotë.

Por e dimë edhe që ndër pacientet e tua ka pasur edhe persona te famshëm.

Mrekulli. Kanë kaluar vetëm 2 muaj dhe nuk kam frikë të tregoj këmbët e mia as për t’i shfaqur në kopërtinën e një reviste.

Kjo ëshë këmba ime e filmuar më një kamera dhe infra të kuqe. Njollat e kuqe janë venat e prekura nga patologjia varikoze. Në këto zona është i pranishëm një qendrim i gjakut: kjo është arsyeja pse janë kaq të dukshme Kjo është foto që tregon se si duket këmba me sy të lirë.

 

Kremi rigjenerues i certifikuar Varyforte Premium Plus.

 

është përdorur për trajtimin. Mund ta shikoni shumë qartë në ekran që nuk ka asnjë qëndrim gjaku në vena. Kanë kaluar vetëm 30 minuta nga aplikimi i kremit.

Kujt i detyrohet efekti terapeutik i këtij kremi?

Para së gjithash do doja të nënvizoja që kremi Varyforte Premium Plus është mbi bazë ingredientësh natyralë, arsye pse nuk ka kundërindikime. Efekti i tij kurues bazohet mbi faktin që substancat e dobishme hyjnë në trup nëpërmjet lëkurës dhe gjejnë “rrugën” nëpër enë dhe valvula e gjakut, duke përmirësuar elasticitetin dhe duke rritur tonifikimin.

Sa kohë duhet për të shpëtuar nga varicet me ndihmën e këtij kremi?

Duhet një javë për të kuruar stadin e parë dhe rreth një muaj për të dytin. Trajtimi i rasteve të lëna pas dore mund të kërkojë deri në 3 muaj.