Të paturpshmit nuk kanë fytyrë

20.07.2019 17:17:26
Nga Binak Maxharraj
Kësaj radhe Gjykata Speciale ne Hagë e pska rritë zullumin.Po ngjitët me ftesa maja e pushtetit.U qojë selam disave te pushtetshëm se i ka marrë malli më i pa.Është ftuar për një”kave”ne Hage edhe Kryeministri Ramush Harajdinaj,i cili menjëherë dha doreheqeje
Por,instikti i kafsheve te egra i cili si virus kalon edhe të njërezit,disave as nuk ua ndiu për këtë doreheqje,por sikur shpërtheu njfarë gezimi te ta.
1.HASHIM THAÇI
Hashim Thaçi i cili kishte raporte”shumë te mira”me Harajdinaj,aq te mira sa qe gadi në çdo te dytën natë e shihte n’anderr.Ai e minimizoi doreheqjën e Hrajdinaj,thua se sikur nuk janë parë kurr,por Hashim Thaçit po i vjenë keq më shumë se sa doreheqeja dhe shkuarja ne Hagë,sepse atje ka me shku edhe Këshilltari i tij Bislim Zyrapi.Në vesh ia tha nje gjë Bislimit që te mos tregoi atje se kush e shtini me i ba listat për vrasjet politike,te cilat edhe ndodhën më vonë.Në lojën e Thaçit për mos bërjën hesapë doreheqjës se Harajdinaj iu bashk edhe Enver Hoxhaj si servil i përbetuar i Thaçit dhe Veselit.Por,ai ka mbetë me damkën kur thoshte ne fillim te luftës i cili jetonte diku ne perendim se”nese UÇK-ja vjenë ne pushtet ai do te ike në Serbi”.
2.EDI RAMA
Edi Rama homilogu i Ramushit ne Tiranë,as qe e përmendi doreheqjën e Ramushitë.Ai si një tip vakabandë qe është e qoi krejte Shqiperin peshë,thjeshte e ignoroi kërë doreheqje.Kjo ndodhi sepse Hrajdinaj hiq nuk i ka vare për shkak së ishte rreshtu me Thaçin për ndarjën e Kosovës.
3.ALEKSANDËR VUÇIQ
Por pasiqe shqipetareve hiq nuk ua ndinë për shqiptarët,pse me ja ndi çetnikut,gjakpiresite të luftes e te paqes Aleksandër Vuçiqit.Ai bile u gëzua aq shumë se e hoqi një gurë të rendë të cilin e mbante ne shpinë.Ramushi ishte tuta dhe tnerri për Vuçiqin.Tashti ai po i fërkonë duart sepse është i lirë të luaj lojën e vetë.
EPILOGU:
Vuçiq,Thaçi dhe Rama,kjo treshe famëkeqe,tashti po ndihët lirshëm.Bile i quan selam edhe Sorosit se mund ta vazhdojmë punën për ndarjën e Kosovës aty ku e lamë,sepse gurin kryesor e hoqem nga shpina.Se si e hoqen,ajo është lojë e tyre djallëzore,sepse edhe gjyqet qofshin ato speciale apo jo janë te politizuara dhe e luajn rrolin e te fortëve,sepse ndarja e Kosovës dhe formimi i Serbise se madhe është më i rendesishëm,se sa vete Kosova.Ky është interesi i kesaj bande për shkatërrimin e sovranitetit të Kosovës.