Trump dëshiron të shpëtojë grupin kinez ZTE

14.05.2018 17:30:06

Presidenti i SHBA-së dëshiron t’i japë fund krizës së udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara.

Pavarësisht tensioneve masive mbi çështjet e tregtisë me SHBA, Presidenti i SHBA Donald Trump planifikon të ndihmojë Kinën të shpëtojë kompaninë kineze të telekomunikacionit ZTE . Së bashku presidentin e Kinës Xi Jinping isha duke punuar në një zgjidhje, shkruan Trump dielën në Twitter . “Departamenti i Tregtisë është udhëzuar ta bëjë këtë,” vazhdoi Trump .

Përndryshe, shumë punë u humbën në Kinë , tha Trump . Megjithatë, ka edhe shqetësime masive nga kompanitë amerikane që punojnë me ZTE . Shtetet e Bashkuara dhe Kina janë aktualisht në një konflikt masiv të tregtisë. Trump kërcënoi Pekinin me sanksione ndëshkuese deri në 150 miliardë dollarë në tarifa dhe kufizime të tjera tregtare.

ZTE kishte deklaruar më parë se duhej të ndërpresë operacionet e saj në mënyrë substanciale. Kjo thuhet se i atribuohet sanksioneve amerikane si rezultat i shkeljeve të sanksioneve. ZTE thuhet se ka bërë deklarata të rreme për lidhjet me Korenë e Veriut dhe Iranin . ZTE punëson rreth 70,000 njerëz dhe kryesisht furnizon infrastrukturën e komunikimeve mobile.