Vapa në Francë rriti numrin e vdekshmërisë

08.09.2019 17:03:50

Valët e nxehtësisë që përfshinë Francën në qershor dhe korrik shkaktuan rreth 1.500 vdekje më shumë se zakonisht gjatë asaj periudhe.

Sidoqoftë, kjo shifër është shumë më e ulët se në verën e vitit 2003, sipas Ministrisë së Shëndetësisë.

Një total prej 1,465 njerëz më shumë se zakonisht vdiqën gjatë nxehtësisë në qershor dhe korrik, një rritje mesatare e vdekshmërisë prej rreth 9 për qind gjatë asaj periudhe.

“Vala e nxehtësisë e vitit 2003 zgjati 20 ditë. Këtë vit patëm 18 ditë, në dy valë, dhe ne ishim në gjendje të zvogëlon vdekshmërinë përmes masave parandaluese”, tha Agnes Buzin.

Temperatura më e lartë në Francë këtë verë ishte 46 gradë dhe u regjistrua në 28 qershor në fshatrat në jug të vendit, transmeton KP.