Vargje nga Fahredin Shehu 

06.03.2020 13:17:47

1. Në lashtësi, reçetat për sëmundjet njerëzore
2. shkruheshin në lëvozhga breshkash,
3. ndërsa miniaturistët Iranian bënin
4. imazhe në eshtra të zbardhëdhuara gamilesh.
5. Parajsën, të cilën njerëzit e ndërtonin shumë
6. kohë më parë, e mori deti i madh
7. e fundosi para se Thot-i të kaloj në Egjipt.
8. Ferrin që tani po na e ndërtojnë fuqitë e errëta,
9. na sëmuajnë dhe na bëjne të vuajmë pandërprerë.

1. Nei tempi antichi, le prescrizioni per le malattie umane
2. si scrivevano su gusci di tartaruga,
3. mentre i miniaturisti iraniani facevano
4. immagini su ossa di cammello sbiancate.
5. Il paradiso che gli uomini costruivano
6. tempo addietro, il grande mare prese
7. e lo affondò prima che Thot attraversasse l’Egitto.
8. L’Inferno ora ci viene costruito da poteri oscuri,
9. che ci fanno ammalare e soffrire incessantemente.

E nxjerr nga “Palankin”

perktheu  Mario Bellizzi