Zbulohet një organizëm misterioz në thellësi të oqeanit Paqësor (Foto)

02.08.2016 14:43:36

Në thellësitë e oqeanit Paqësor pranë brigjeve të Kalifornisë bëhet një zbulim i çuditshëm.

Disa studiues që merrem me vëzhgime nënujore në brigjet e , në mauzoleun detar të “Channel Islands”, kanë zbuluar një organizëm sferik, pa cepa, si dhe i mistershëm gjithashtu edhe për shkak të aspektit shkëlqyes ngjyrë lejla të ndezur.

Shkencëtarët e “Ocean Exploration Trust” e filmuan dhe morën këtë zbulim, për t’i bërë analiza, në një thellësi prej 1 500 metrash.

Ndoshta bëhet fjalë për një lloj kërmill deti, kanë shpjeguar shkencëtarët për “Guardian”.

Pasi u nxorr në sipërfaqe, ky organizëm u hap më dysh, duke treguar një lloj këmbe dhe sensorë ndijues, që janë struktura të ngjashme me veshët, një lloj noçke.

Për sa i përket shkëlqimit të saj ndoshta është një efekt i dritës që përdorte nëndetësja për eksplorimin nënujor.

Shkencëtarët e kanë dërguar një kampion të lëkurës tek “Harvard Museum of Comparative Zoology” për analizat e ADN-së.

Konfirmimi nëse bëhet fjalë për një organizëm të ri mund të vijë për disa muaj.