Admirali i Ushtrisë Amerikane bën thirrje që Kosova dhe Mali i Zi të dialogojnë për kufirin

Nga prof. dr. Binak Maxharraj

Se diqka nuk po shkon me vijen e demarkacionit kjo eshte e qarte.Se kufiri ka luajtur bile qe nga viti 2008 per 6 klm ne mbrendesi te Kosoves,edhe kjo eshte e qarte,se Kosova po humbe mbi 8200 hektar toke,edhe kjo eshte e qarte.Por kjo hala spo eshte e qaerte vetem per ata qe e krijuan vijen e shtrembet te kufirit gabimisht,ku me dijte se per cfare perfitimesh,koha do te tregoi e keta jane:Hashim Thaqi si nenshkrues dhe Isa Mustafa .Komisioni Meha i Hashim Thaqit luajtjen e gurit te kufirit me malin e Zi beri skandal dhe turpin me te madhe per Kosoven.Komisioni tjeter me Bulliqin ne krye te Ramush Harajdinaj,po mundohet me ia zbardhe fytyren Kosoves.

Komisioni Harajdniaj doli e tha qarte se Kosova po humbe teritor,por si hijenat pa asnje argument u turren si balosha ata te PDK dhe te LDK.te cilet edhe me tutje insistojn se Kosova duhet te humbe teritor ne kembim te liberalizimit te vizave,sepse per ta nuk eshte me rendesi trualli mbi te cilin qendron Kosova,por shprazja e Kosoves.

Edhe ajo harta famoze gjoja e ushtrise Amerikane qe u lakua keto dite neper media nuk eshte e qarte,eshte e pakuptuesh
me qe qenka ba ne vitin 1999,atehere kur cdo gja ishte tymnaje,mjegull,behej lufte per jete a vdekje midis Shqiptareve dhe qetnikeve te Millosheviqit.Kufirin midis Kosoves dhe malit te Zi nuk e percaktoj Ushtria Amerikane,sepse kufiri midis ketyre dy shetetev ka qene i demarkuar shume e shume vite me pare dhe i vulosur me Kushtetuten e vitit 1974.Po,kush i rekomandoaj Ushtrise Amerikane se kufiri nuk na qenka ne Qakorr e Kulle,po shume ma poshte,a mos e bane kete Amerikanet me rekomandimin e Serbise apo te Malit te zi,sepse shqiptaret nuk ishin andej,ishin ne zor per te ruajtur koken e tyre.Atehere kush,per kete koha do te tregoi.

  1. Si diqka nuk shkon me vijen e demarkimit midis Malit te Zi dhe Kosoves e verejti edhe vete Admirali i Ushtris Amerikane
    Jems G.Foggo i cili haptazi i beri thirrje Kosoves(e cila edhe eshte e gatshme) dhe Malit te ZI qe te diagolojn per ceshtjen e nxehte te demarkacionit,siq e qaujti ai te ‘Nxehte”,e cila vertet eshte e nxehte dhe domosdo duhet qe te ftofet duke e vene kufirin atje ku ka qene dhe i pranueshem nderkombetari
    sht dhe i shenuam ne te gjitha harta e ushtris,hartat civile dhe tekstet shkollore.Kete,bashe kete po e kerkon ky Admiral i famshem Amerikan,kur kerkon qe Kosova dhe Mali i Zi te diagolojne per kete qeshtje forte te ndieshme.