COVID-19: Greqia cakton datën e bllokimit të ri

03.12.2020 14:11:41

Greqia vazhdon bllokimin deri më 14 dhjetor.

Greqia ka zgjatur një bllokim mbarëkombëtar – imponuar muajin e kaluar për të përmbajtur një rritje të rasteve të reja të koronavirusit – në 14 Dhjetor, raporton The Guardian.

Bllokimi, i dyti i vendit që nga fillimi i pandemisë, u zgjat me një javë.

“Ekziston një stabilizim ose më mirë një rënie në (numrin) e rasteve, por me një ritëm më të ngadaltë se sa pritej,” tha zëdhënësi i qeverisë Stelios Petsas.

Greqia ka regjistruar gjithsej 109,655 raste me Covid-19 dhe 2,186 vdekje, me Greqinë veriore më të goditur dhe spitalet që operojnë me kapacitet pothuajse të plotë.

Kufizimet fillimisht pritej të mbaronin në 30 nëntor, por qeveria i kishte zgjatur ato më 7 Dhjetor. Petsas tha që dyqanet sezonale, duke shitur artikuj të Krishtlindjeve, do të rihapen javën e ardhshme.