GJENDET NJË KALI I NGRIRË, I MBYTUR RRETH 30 MIJË VITE MË PARË

28.08.2018 23:38:16

Shkencëtarët rusë kanë gjetur skeletin e një kafshe të mbytur në permafrostin siberian. Fosili i zbuluar në rajonin e Yakutia ka lëkurën, flokët, këmbët dhe bishtin e ruajtur.

Shkencëtarët nga Universiteti Federal i Verilindjes i Rusisë thonë se bëhet fjalë për fosilin e një kali.

Dyshohet se ky fosil është i vjetër nga 30,000 deri në 40,000 vjeç. Nga analizat e para, kali thuhet se ishte dy muajsh kur ngordhi.