Kur të vret shteti?!

25.10.2019 10:12:24

Nga Binak Maxharraj

-Vrasjet si e Astritit ndodhin vetem ne diktature?!
Ne vitin 2016 ka ndodhe vrsaja me dhune e Astrit Deharit ne qelin e tij ne burgun e Prizrenit.Une nuk du ate hyje ne shkaqet pse Astriti ishte i burgiosurpor boterishte dihet se ishte shkaku I partris se tij LVV e cila varg e vij tentohej qe LVV te shpallet organizat terroriste,jane inskenu edhe skena te ndryshme per me ia lane fajin LVV.Por mua me interesojn se pse u vra Astriti ne burg,aty ku do te ishte i mbrojtur nga shteti.Pse eshte deshte te ndodhe kjo ne shtetin tone?!

Rastet e tilla ndodhin vetem ne diktatur,kur te vrasin dhe i humbin gjurmet.Vrasja e Astritit ate kohe u kamuflue dhe u spekulu nga gjithe andej qe nga eproret e burgut e deri te Qeveria,te gjithe njezerit thonin se ishte nje vetevrasje.Dhe keshtu disi turpshem u mbyll kjo qeshtej.Por familja nuk u pajtu kurr me verisonin e”vetevrasjes” se djalit te tyre.Kerkoi ekspetiza shtese nga nj; Institut prestigjioz ne Zvicer.

Dhe ekspertiza me mbi 58 faqe erdhe me nje konstatim te dhembshem se Astrit Dehari eshte vrar.Shume e tmershme,dhe shume e turpashme per shtetin i cili e kualifikoj rastin si vetevrasje.Pas ketij rezultati eshte e pakuptueshme se pse po heshte shteti tani kur dolen rezultatet e verteta per vrasjen macabre te ketij aktivisti ne qelin e tij.

Lamshi duhet te zgjidhet,te nxirret e verteta,te zgidhet i tere lamshi i cili edhe u ngaterru sipas zingjirit komandues.A ka ketu fajtor,fator ka shume bile qe nga qelia e deri ne majen e shtetit,sepse kesaj rruge duhet te gjendet shtisi i kesaj vrasjeje.Nuk thot populli kot se “shtisi eshte me fajtor se sa vrasesi”.E shtisi duhet te gjendet.Kete nuk mund ta bejne keta qeveritaret e sodit qe ishin ne pushtet edhe atehre kur u vra Astriti te cilet edhe e kamufluan te tere rastin si vetvrasje.Hetimin per kete vrasje duhet ta bejne nderkombetare.

Familja Dehari duhet qe te kerkoje hetim nderkombetar.Do te ishte me se mire qe rastin ta marr FBI e Amerikes per te pasur nje hetim te plote,dinjitoz deri ne zbardhen e vrasesit,motivet pse e beri kete,por me zbardhen edhe te shtisit te cilet gjenden ne zingjirin e shtetit.