Pse nuk buzëqeshin rusët?

19.08.2016 12:39:53

Kuba Krys, një psikolog në Akademinë e Shkencave të Polonisë, së fundmi ka botuar një “hulumtim” rreth “shmangies së pasigurisë”.

Një shpjegim i keq për këtë term është supozimi se njerëzit nga disa shoqëri ndjehen në ankth rreth situatave kur janë të pasigurt.

Po sipas studimit, kjo është një karakteristikë që gjendet më shpesh në shoqëritë të cilat janë shtypur politikisht, ku shkollimi është i respektuar dhe i strukturuar veçanërisht rreth shkencave dhe ku normat e forta shoqërore janë të preferuara.

Përveç këtyre, korrupsioni ka tendencë të jetë pak më shumë i përhapur dhe shërbimet civile kanë tendencë të jenë më të paqëndrueshme.

Për këtë arsye, argumentohet se të qeshurat në këto vende, do të jenë më pak të mirëpritura – një fytyrë e qeshur mund të jetë mashtruese.

Për të testuar këtë, studimi hulumtoi në 44 vende për të gjykuar tetë fytyra të qeshurat dhe jo të qeshurat.

Dhe rezultatet ishin se në disa vende ku mendohet se ju jeni më pak inteligjentë nëse buzëqeshni janë Rusia, Japonia dhe Irani …