Shpata e Skenderbeut në Muzeun e Vjenes

20.04.2020 23:00:24
Rri e heshtur, e malluar,
ne stenden burg, ne muze,
pret e pret, as vete s’ e di qyshkur,
Diten e Rrushajave.
Asnje lajm, asnje shprese,
asnje lot, as gjak mbi teh,
pret nje dore, pret nje krah,
Diten e Rrushajave.
Djegur acarit, debores zhuritur,
gjysme e martuar, gjysme e ve,
pret e pret as vete s’ di sa shekuj
Diten e Rrushajave.
Pa nje gjethe prilli ta lemoje,
pa nje flog debore shkrire permbi dhe,
pret e pret dhe s’ thinjet kurre
Diten e Rrushajave.
Pret nje lajm e pret nje leter,
dallg’ e thinjave ballin rreh,
pret ne dimer, pret ne vere
Diten e. Rrushajave.
Pret nje zemer,pret dy sy,
pret nje diell, pret nje re,
pret nje fjale,pret nje drite
Diten e Rrushajave.
Pret nje shekull, pret nje dite,
pret dy buze, zemren qe rreh,
nje sup burri, nje shtrat pret,
Diten e Rrushajave.
Pret njomzake, pret e fishkur,
vjeshte e dimer rrudhave,
do te vije valle apo eshte perralle
Dita e Rrushajave?…
Pa nje qiell, pa nje zog,
nate e dite kallogre,
pret e pret shpirtperveluar,
Diten e Rrushajave