Studimi: Ata që duan macet, më të zgjuar se ata që duan qentë

29.08.2018 22:44:46

Dashamirësit e kafshëve kanë debatuar për shumë kohën nëse duhej të zgjidhnin një qen apo një mace si shoqërues. Por tani një studim i ri sugjeron se ata që duan macet janë më të zgjuar krahasuar me ata që duan qentë, pavarësisht inteligjencës së kafshës që kanë zgjedhur të përkujdesen. Studimi ka zbuluar se të dy llojet e adhuruesve të kafshëve kanë personalitete të ndryshëm – ata që duan kafshët janë më të ndjeshëm dhe më mendjehapur, ndërsa ata që duan qentë janë më energjikë. Gjithsesi hulumtuesit arritën në përfundimin se macedashësit kishin inteligjencë më të lartë.