Vota e secilit, është e shenjtë! Rinumërimi i tërësishëm i votave për Prishtinën – është zgjidhja e vetme, e më e drejtë!

20.11.2017 21:53:46

Vota është e shenjtë: Kosovarët, ndërkaq, si asnjë popull tjetër në gjithë Europën, kanë pritë shumë shumë gjatë, për realizimin e kësaj të drejtë sublime e bazike, që ua dhuron demokracia dhe liria.

Nga  Bardhyl Meta

Rrjedhimishtë, meqë thuhet beesohet në gjithë botën, se “Vota është e shenjtë”: Atëherë, ajo patjetër, dhe pa asnjë devijim gjatë rrugëtimit – në procesin numërues – duhet të përfundojë në adresën e Kandidatit të votuar, e të shenjëzuar nga qytetari e qytetarja!
Ashtu, siç u tha dhe publikua qysh mbramë, nga z.Adraitik Kelmendi, e siç po e thonë edhe opinionistë e aktivistë tjerë të shoqërisë civile sot, mendojë edhe unëse: kur kemi një dallim kaq të vogël votash mes dy kandidatëve, në garën për Kryeqytet – diku rreth 90-të Vota, apo edhe më pak, në një hambar prej rreth 85’000 votash – dhe, ndërkohë që ora-orës po ngjajnë korrigjime bukur drastike, atëherë, KQZ dhe strukturat e saj, duhet të sjellin vendimin e paevitueshëm – që të shkohet në rinumërim total të votave të Prishtinës. Duhet organizuar një rinumërim transparent, të super monitoruar e vëzhguar nga të gjithë të autorizurit, por edhe nga mediat…!
Fundja, 85’000 fletëvotime numërohen, edhe në sy të medieve e vëzhguesve, sa qel e mbyll sytë. Për më tepër, e gjitha ka një kosto, që as që vlenë të përmendet.
S’do mend, se ky veprim, do të ishte në të mirë të demokracisë dhe transparencës, të opinionit, të qytetarëve e Votuesve të Prishtinës, sikur edhe të të gjithë vëzhguesve e diplomatëve të involvuar ndërkombëtarë.
Do të ishte në të mirë, edhe të të dy kandidatëve në garën e pambaruar. Veçanërisht, do të ishte në të mirë të legalitetit e legjitimitetit të pakontestueshëm, të cilitdo qoftë fitues zyrtar, të dalë nga një rinumërim i tillë transparent dhe super-monitoruar.
Përndryshe, një fitues, cilido qoftë ai, por me një dallim prej vetëm 20, 30, apo edhe 200 votash – ndërkohë që qysh sot po gjinden gabime gjithandej – dhe po bëhen korrigjime, edhe me nga 87 vota në vetëm një fletë procesverbali – do të prodhonte një Kryetar me hipotekë 4 vjeçare, një kryetar me kredo dallaveraxhiu, do të prodhonte tutje, edhe një “bombë” të montuar politike e një mandat të kontestuar pambarimisht – me gjasë, edhe një Kryetar të përmbysur shumë shpejtë…!?
KQZ, që ta themi shkurt e shqip, është vetëm “një postier”, që Votën e secilit prej nesh, duhet ta dërgojë aty ku e kemi adresuar – secili prej nesh: Votën time tek Arban Abrashi, tënden, ta zëmë, tek Shpend Ahmeti- dhe kështu gjithherë e gjithmonë me secilën Votë, vetëm ashtu, siç ka kërkuar qytetari, dhe siç e parasheh ligji…!
Andaj, KQZ të organizojë – Rinumërim të tërësishëm të votave, në Prishtinë!
P.S. Ky është qëndrim i imi personal.