Ajo është vetëm 15 vjeçare, por duket sikur t’i kishte 90

24.10.2016 22:22:37

Kjo vajzë 15 vjeçare nga Kolumbia vuan nga sindromi Progeria Hutchinson-Gilford që e bën atë të duket sikur të ishte 90 vjeçare.

Progeria Hutchinson-Gilford është një mutacion gjenetik i pashërueshëm i cili shkakton plakjen e shpejtë dhe deformimin e eshtrave.

Magali është një nga 250 fëmijët në botë të prekur nga kjo sindromë fatale dhe ajo tani ka mbushur 15 vjeç edhe pse pamja e saj nuk e thotë të njejtën.

Jetëgjatësia mesatare e të mbijetuarve ndaj këtij sindromi është mosha 13 vjeç, por Magali tani është 15 dhe familja thonë se është rast i veçantë i këtij mutacioni.

Edhe pse në këtë gjendje shëndetësore, Magali ka një shpirt luftarak dhe shpreson të merret në mjekim nga një spital në Boston, mjekët e të cilit spital kanë gjetur një ilaq që ngadalëson dëmtimet degjenerative që shkakton Progeria.

Motra dhe familja e saj tregojnë se ajo edhe pse në këtë gjendje shëndetësore është e lumtur dhe e buzëqeshur ndërsa familja shpresojnë që spitali të marrin në trajtim vajzën e tyre.

nintchdbpict000276961323nintchdbpict000276961327nintchdbpict000276961328nintchdbpict000276961329nintchdbpict000276961330nintchdbpict000276961331nintchdbpict000276961481nintchdbpict000276961482