E liga e ka pushtetin, e mira lufton t’ia marrë

26.07.2018 15:31:46

Nga Vedat Shehu

jo me nje pale qe kerkon pushtet, kunder pales qe eshte ne pushtet. Populli qendron me realen, dmth, permbi palet qe hahen, jo per te rregulluar ekonomine (bazen dhe boshtin e chdo drejtimi te progresit) por per ta grabitur ate. Veshtro Zotri, kreret e paleve, qe ne vend te dialogut, nxisin konfliktin, a nuk jane bere pasanike, por jo kapitalista? KAPITALIST dhe ideolog i progresit eshte ai qe, nepermjet punes, progresivisht shton te ardhurat dhe i bene kapital, dmth investon. Ky eshte kuptimi i kapitalit. Investimi e kalon kapitalin tek ata  qe e vene ne funksionim (forcat prodhuese, mjetet e prodhimi, administrimi, etj.) dhe zgjerohet baza prodhuse, pjesemarrja ne pune dhe sidomos kapitali dhe fitimi per investime te metejshme. Debati per te identifikuar te keqin e pales kundershtare eshte ose “vrime ne uje” ose “rrahje uje ne havan”; apo pale me te deklaruaren “e mira” kunder pales te deklaruar “e keqja”. “E LIGA KA PUSHTETIN, E MIRA LUFTON T’IA MARRE”

Lume na qe jemi me te miren.
(me origjine nga Borshi i dikurshem, aktuali eshte i rreme)