IDEALI I PËRBASHKËT I HASHIM THÇIT DHE ALEKSANDËR VUÇIQ

04.05.2019 19:27:45
Nga: Binak maxharraj
E KUPTOJ SË:
Në jetë në rrethana të ndryshme të kohës,ne veshtërisi të ndryshmë,kur u gjendet atedheu në rrezik zakonisht njërëzit lidhën mes vehte ia dhanë besën njeri tjetri,behen bashk për një ideal për me luftu të keqen,për çlirimin e atëdheut. Shumë vite paraluftes atedhetaret,patriotët lidheshin për nje ideal në luftë për te këqeën qe i bahet atedheut,bile për këtë ideal atedhedashurije edhe binin në elegalitet,por edhe burgiseshin dhe vriteshin për atë ideal duke e këndu këngën e lirisë. POR S’PO E KUPTOJË: Se si është e mundur qe në paçë,në liri shqiptari të lidhë ideal me shakun anmikun e vetë shekullor. Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi dhe Presidenti i Serbisë janë lidhë për një”ideal”,dhe nuk po lanë gjë pa ba vetem për ta ndarë,coptu dhe shkaterru Kosovën.Si është e mundur qe një shqiptarë te bie aq poshtë dhe të lidhë ideale për shkatërrimin e atedheut te vetë të përvijtur për shumë shekuj. Duhet te jesh i krisiur,i çartur ne mendje për te ia berë atedheut një gje të këtill,por….ja qës paska njërëz të këtillë…ka pas edhe gjatë historisë tonë.