Lasgushi tentoi të vriste veten, kur i kërkuan poezi për Enverin

17.07.2019 08:25:39
Gjatë gjithë viteve të regjimit komunist, Lasgush Poradeci përmendej në libra si poet i viteve 1930.

Mes tij dhe regjimit ekzistonte një marrëdhënie e çuditshme që prodhonte në jetën e poetit persekutim deri në sfilitje. Në dukje ai ishte lënë në harresë, një i vdekur për së gjalli, duke i përmendur vetëm veprën e viteve të paraluftës. Pas luftës, në vitet 1944- 1947, vitet e zhdukjes në masë të gjithë ajkës intelektuale të Shqipërisë, poeti brilant jetonte në kryeqytet me të shoqen si i papunë.

Për më shumë ndiqeni videon në vazhdim: