Pacolli pas takimit me presidentin malazez: Asgjë nuk është e pamundur në marrëdhëniet midis fqinjëve

26.09.2017 14:31:09
Zëvendëskryeministri dhe ministri i Jashtëm i Kosovës, Behgjet Pacolli, gjatë vizitës së tij zyrtare në Mal të Zi ka takuar presidentin e këtij vendi Filip Vujanović.

Ai pas këtij takimi është shprehur optimist se të dy vendet mund të arrijnë marrëveshje për demarkacionin.

”Asgjë nuk është e pamundur në marrëdhëniet midis dy fqinjëve, që e respektojnë dhe e vlerësojnë njeri tjetrin”

”Ne duam të shfrytëzojmë eksperiencën e Malit të Zi për integrimin euroatlantik. Ne duam të shtyjmë përpara zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike, të rrisim vëllimin e shkëmbimeve tregtare. Ne jemi të gatshëm të shohim mundësitë e shtimit dhe ndërtimit të rrugëve të komunikimit midis dy vendeve”, ka shkruar ai në facebook.

Pacolli ka takuar edhe Kryetarin e Kuvendit, Ivan Brajović, Zv. Kryeministrin dhe Ministrin e Drejtësisë, Zoran Pazhin dhe  Srdjan Darmanović Ministrin e Punëve të Jashtme.

Ky i fundit i ka bërë të ditur se për Malin e Zi demarkacioni është çështje e mbyllur.