Per çeshtjen e kufijve-kryeministri lau duart si Pilati , kryetari i opozites nuk ekziston

28.08.2018 14:50:33

Prej disa javesh Presidenti Thaci dhe Vucic flasin per ndryshime kufijsh. Ditet e fundit , dueti ka hyre ne procesin e shkembimeve te territoreve…
Kunder kesaj ka dalur hapur Gjermania e Britania duke terhequr vemendjen për rrezikun e madh qe mund te shkaktoje prekja e kufijve.
Brukseli perserit vazhdimisht qe “ne duam garanci qe te mos cenohet stabiliteti i Rajonit”. Nderkohe me eren e Trumpit ,US ka nje qendrim me pragmatist, por duke bere kujdes e duke kerkuar qe gjeja te mos pershkallezohet ne lufte ne rajon.
Nderkohe me ndonje perjashtim te rradhe politikanet shqiptare kane folur me vonese ose vazhdojne te heshtin thua se behet fjale per kufijte e Afrikes dhe jo te kombit tone; thua se nuk kemi humbur boll nga territoret tona; dhe thua se kufijte u ndryshokan me lehtesine me te cilen njeriu ndrron trotuar; thua se korigjimi do i sillte Kosoves toke serbe, kur ne fakt flitet me ba pazar vetem me toke shqiptare. Serbia ne çdo rast luan vetem me qarin.
As sot ne takimin informal te kryeministrave( te munguar) te rajonit nuk u fol per ate qe po ndodh, me perjashtim te Hajredinajt. Thua se kufijte jane çeshtje e dores se fundit .. ku e ku me pak e rendesishme se roaming ne rajon qe nuk i hyn kujt fort ne pune..
Kosova i ka kufijte e saj tha natyrshem Kryeministri I Kosoves edhe ne konferece shtypi.

Kryeministri shqiptar nuk tha se ishte dakord me Hajredinajn.
Ne pergjigje te pyetjes per ndryshime kufijsh , ai tha se e mendonte si Hani, i cili praktikisht beri kujdes te mos te angazhohej ne deklarata.
Sot Rama ngjasonte si Pilati.
Lau duart. Nuk kishte gje me thene për kufijte shqiptare, nderkohe qe tha se nuk mund të ishte indiferent ndaj emigranteve qe vijne nga Afrika.
Duke u kthyer tek Thaçi.
Integriteti territorial i nje vendi nuk eshte e nuk mund te jete ne dore te nje njeriu .Ai eshte i percaktuar ne dokumentat themeltar te vendit , ne Kushtetuten e Kosoves, ne dokumentat nderkombetare. Ceshtja e kufijve nuk eshte ceshtje as e dy personave dhe as e dy vendeve. Rrezja e influences se saj shkon pertej rajonit dhe Europes. Ajo behet globale. Prandaj asnjeri as ka te drejte, as ka mandatat me hedh ne pazar tokat shqiptare.

Sa per heshtjen epike te kryetarit te opozites ne Shqiperi per çeshtjen e kufijve, mos ia vini re…ai nuk ekziston.