PEROSANALITETET DHE MASKARENJËT!

26.07.2020 17:48:59
Nga: Ahmet Asani
Nga që jemi te maskat, mu kujtua që fjala maskë vjen nga fjala ‘persona’, që i bie se fjala personalitet vjen nga fjala latine ‘persona’, latin. PERSONA – shqip MASKË!?
Çështja pse disa figura të fuqishme historike kanë qenë autentike dhe nuk janë verejtur qe kanê patur maskë, qëndron ne faktin se personalitetet e tilla kanë patur vetëm njê maskê edhe ate autentike me karakterin e tyre! Personalitetet e medha “maskën” e kanê perdorur jo per t’a fshehur karakterin e tyre, por per t’u mbrojtur nga infektimet e njerëzve toksik !
Kategoria e personaliteteve pa karakter, njerëz toksik, tê rrezikshem për shoqërinê, narcisoidë të sëmurê, pse mos ti quajmë ashtu siç i quanë populli ‘maska-renjë’, bartin maska jo per tu mbrojtur nga helmet e tjerëve, por për ta fshehur helmin e tyre dhe fuqinë shkatërruese që kanë!
Bartja e maskave me e theksuar është te politikanët! Politikanët maska-renjë për ta fshehur karakterin e tyre shpesh bartin maska të figurave të shqauara politike! Maskarenjëve toksik me karakter narcisoid, maskat u bien në momentin kur atyre u ipet pushteti!
Image may contain: one or more people and closeup