Poezi: Zymer Mehani

05.06.2019 13:35:05

PSE?….

Pse, vdekje mizore

Je kaq djallëzore?!

Pse je e pam’shirshme

Dhe e lemerishme?!

 

Me atë kosë të prehtë

Pse kosit çdo jetë?!

Pse, ti vdekje e ftohtë

Shkretëron në këtë botë?!

 

Pse na bën me lot

Si dikur, dhe sot?!

Na merr mëmë e atë

Na lë shtëpinë thatë?!

 

Pse, ti vdekje e rëndë

S’e kursen askënd?!

Na merr vëlla e motër

Na lë thatë në votër.

 

Pse s’ke mëshirë dot?!

Na mbush sytë me lot.

Pse, moj zonja vdekje,

Jeta plot përpjekje,

 

Përpara s’mund t’dalë?!

Na merr vajzë dhe djalë.

Pse si vetëtimë

Përdhe gjithçka shtrin?!