Portret – Shkronjesi modest

29.03.2020 09:52:37
Nga Luan Lumeka Kalana

..letrarit mergimtari,emigrant.
-Ju qe jetoni ku keni lindur, denbabaden në tokën tuaj,
As qe mund ta mendoni si jeton Robi, në dhe të huaj,
Ne Greqi e Itali,ne Amerike e Australi,në gjithë botën.
Me mall, me bukur se im zot Noli, asnjë s’e ka shkruar:
-Aratisur e surgjinosur, trup e shpirt i sakatosur,
po vajton, pa fund, pa shprese…………………”
Vetem një fjalë i mbani mend ”mergimtar”, emrin haruar,
Rralle here ju te vjetrit e kujtoni, si në përralla e tregoni,
“Na ish një here një mësues”, një djale i qeshur, capken,
sa bukur femijet tane i mesonte, në shkrim e kendim,
orator kur fjaloste, recitonte, gjuhen shqipe s’e haronte ,
Ishte i talentuar, shkruante në gazeta, ”veshet na i terhiqte”.
Atje ku ka shkuar, libra per Shqiperine ,ka botuar,
Nuk i shet, i shperndan, falas, dhurata na i ka derguar,
Ka mbushur shkollat e biblotekat, human e modest,
E therrasnin albanian-american “writer publicist”
Eshtë i deklaruar s’është poet e as shkrimtar,
Firmen e hedh të thjeshtë, Shkronjesi Modest
@ Redaktori Letrar