Sot votojeni Blerim Reken për President

21.04.2019 09:04:11

Nga Binak Maxharraj

(Shqiptari që e voton sllavomaqedonasin e jo shqiptarin për President të Maqedonisë Verore, nuk është shqiptar).

Sot në Maqedonin e Veriut është një ditë e veçantë, sepse për hërë të parë ne historin e këtij shteti shqiptarëtë kanë mundësinë ta zgjedhin Presidentin nga radhët e tyre.

Janë dy kandidat,kandidati i Zajevit, Menduh Thaçit dhe Ali Ahmetit, kurse kandidat është Blerim Reka kandidat i të gjithë shqiptarëve në Maqedonin e Veriut. Blerim Raka është doktor i shkencave judidike,është profesor Universiteti, diplomat karijere, njohës i mirë i rethanave ne Maqedoni dhe atyre nderkombëtare.

Pra sot votojeni Blerim Reken për President të Maqedonisë Veriore. Kjo është detyre dhe obligim patriotike i secilit shqiptar ne Maqedonin Veriore .

Historia ka qenë e pamshirshme ndaj Shqiptarëve. Por,historia na tregon se te parët tanë historikisht kanë jetuar ne trekëndeshin Deti Egje-Lumi Danub(të Beogradi)e deri ne Dalmacin e Kroacisë.Por,sot  nuk është ashtu.Shqiptarët janë tkurr, janë shtrydhë në një teritor tëpët të vogël. Kjo ndodhi atje diku ne shekullin e 12 kur nga Karpatët zbritën bishat e egra, sorrat dhe Korbat e zi,zbritën barbaret slavo Serb,te ciklët te ndihmuar edhe nga Rusia i gllaberuan tokat shqiptare, kurse shqiptarët i asimiluan,i debuan ,i vanë për ti zhdukë nga trojet e veta. Sot, shqiptarët janë mberthy në një teritor por te ndamë qe te jetojnë ne disa shtete, sepse sllavet nuk donin qe shqiptarët te jetonin se bashku, por edhe shumë prej tyre i shpërngulën me dhunë për Turqi. Thuhet se sot ne Turqi jetojnëmbi 5 milion shqiptar pa të drejta kombëtare.

Këtë katrahurë më Shqiptaret e banë sllavet,por edhe sllavo maqedonasit.Mu për këtë arsye sot nuk duhet te ia jepni votën kandidatin  slav Panderovskit,por duhet të jeni krenar që e keni rastin qe për herë te parë te votoni një shqiptar. Dhe sot këtë duhet ta beni duke ia dhanë voten Blerim Rekës.

Sot ju duhet te votoni për kandidatin e popullit Blerim Reka,e jo per kandidatin sllav të Menduh Thaqit dhe Ali Ahmetit, sepse qe te dytë janë shpirtëra të shitur, të prishët që ne planë te parë e nxjerrin sllavin së sa shqiptarin vetm për interesa te tyre përsonale. Ata sot janë të humbur, të izoluar, njerëz qe ia këthejnë shpinën popullit te vetë i cili për herë të parë në histori iu dha shansi të zgjedhë njkë shqiptarë për President. Por, kështu ndoshë më shqiptarët pro sllavë. Edhe na këndej kufirit në Kosovë e kemi një Thaq si ne Maqedoni, i cili ka marrë turr n’krye ne vehte qe ta ndanë,copton dhe korixhon Kosovën duke i dhënë teritor Kosove Serbisë.

Pra sot për të gjithë shqiptarët ne Maqedonin Veriore është dita e Juaj,është shansi i juaj që te votoni për kandidatin e juaj. Largohuni nga pispilleçët e Ali Ahmetit dhe Menduh Thaqit të cilët ia këthyen shpinën popullit të vetë dhe i dilën haptas në ndihmë kandidatit sllav. Mos bini në këthedrat e tyre,por sot votoni me shpirtë e zemer për kandidatin shqiptar Blerim Rekën.Është zgjedhja më e mirë dhe patriotike.Këtë gje mund dhe duhet ta bëni sot,ja sot ja kurr,sot ju jeni në detyrën e juaj me patriotike, më atedhëtare për ti dal zot trollit shqiptari shqiptarit.

Nese sot ndodhë qe ndonjë shqiptare e voton sllavin e jo shqiptarin Blerim Reka, ai nuk është shqiptar,është më shumë tradhëtarë i interesave të kombit.

Pra,votojeni sot Blerim Reken, nese doni te jeni më faqe e fytyrë të bardhë, mos e humbëni fytyrën, sepse njriun i pafytyrë nuk është njeri.