Të qenunit në SHIK, a ishte krenari apo turpësi?!

13.04.2019 17:38:33

Nga Binak Maxharraj

(Pse Seanca e Parlamentit pas deshtimit rreshqiti në SHIK)

Seanca e Parlamentit të Kosovës e thirrur për më e trajtu çshtjen e ikjes së popullisë nga vendi dështoi.Deshtojë nga së as deputetet e as qeveritaret nuk deshtën ta pranojnë fajin dhe te marrin përgjegjësinë për këtë çështje aq të rendesishme për kombin.

Por për çudinë më të madhe Seanca e Parlamentit për ikjen e të rinjeve nga Kosova,pasiqe nuk pati vullnet politik te merret me te, filloj të merrë kahje krejte tjater, filloj te mërrët më SHIK-un pas 20 viteve në heshtje.Së pari,deputetet u morën më çështjen se kush ishte në SHIK e kush jo?!. Pse ishe ne SHIK, që nga kur ishe ne SHIK,sa te pagoi SHIK,etj.etj.

Kjo ishte e rëndësishme për te konstatuar se te qenurit në SHIK a ishte privilegjë,a ishte krenari.etj,apo te qenunit në SHIK ishte një marri dhe një turpësi në tradheti ,sepse seanca filloi me slloganin ishe apo nuk ishe ne SHIK.Sikur njërëzit turperohën kur ti pyësish a je shikist apo jo!

Kjo u ba për aresye së ekzistojnë ne opinion qendrime te ndryshme për këtë organizatë fantome, për te cilën qe 20 vite e këndej kurr nuk u tha e verteta për te. Mbeti tërësishtë ne erresirë, pa u zbardhë kurr e verteta për SHIK-un.