Tre kandidatë të pavarur e dy parti politike në garë për Drenasin

10.11.2016 16:14:10

Drejtoresha Ekzekutive e Zyrës për Regjistrim të Partive Politike, Miradije Mavriqi, ka thënë se deri më tani 5 subjekte kanë aplikuar për zgjedhjet në Drenas, që i ka shpallur presidenti.

Ajo ka thënë për lajmi.net se afati është sot deri në mesnatë për të aplikuar.

“Janë 5 subjekte që kanë aplikuar, dy parti politike dhe 3 kandidatë të pavarur. Ne po presim akoma. Sot është data e fundit e afatit për certifikim deri në mesnatë”, ka thënë Mavriqi.

Numri i votuesve sipas listës preliminare të regjistrit civilin në Komunën e Drenasit është 52 mijë e 963 votues.

Zgjedhjet në komunën e Drenasit do të mbahen më 4 dhjetor.

Këto zgjedhje mbahen pasi kryetari i deritashëm i kësaj komune, Nexhat Demaku, dha dorëheqje për shkak të konfirmimit të dënimit prej tri vjetëve në rastin “Drenica II”.