Vargje nga Shukrije Gashi

30.05.2020 12:57:32

Kur hijet te zhduken neteve pa hene
syte do t’na verbohen per ditet
qe iken e nuk deshtem me i pa
Asnje thirrje e degjuam dje e sot
ne monolog me veteveten
dhe mllefin qe nuk folem zeshem
per padijen e hiqit pushtet
Ike po munde nga vetevetja
frika te ndjek kudo
eshte me e keqe se hija
Kur nata te jete plote me yje
hena serish do te shfaqet
idhnake me hije te reja
vafshim n’ dreq t’mallkuar
ishim dje e sot kaluar
mbi shpinen e gjogut
patkonje zbathur
asnjehere vetevetja…