5 Aplikacione që përmirësojnë fokusin, zvogëlojnë stresin dhe ngritin vetëdijen

10.06.2021 15:31:17

Teknologjia nga dita  në ditë po konsiderohet e dëshme për ne, sigurisht për shkak të përqëndrimit tepër të madh në të. E vërteta është se në fakt ka bërë shumë të mira për zhvillimin e aftësive tona mendore (përfshirë video lojërat) Sigurisht, jo çdo lloj loje është e mirë  për ne, por shumë prej tyre ndihmojnë në përmirësimin e proceseve mendore të rëndësishme që na ndihmojnë të jetojmë dhe të punojmë më mirë.

Aplikacionet, në veçanti, janë një formë e teknologjisë që ka shpërthyer në vitet e fundit me shumë mundësi të mëdha për përmirësimin dhe zhvillimin e cilësive mendore si fokusimi dhe zgjidhja e problemeve, si dhe reduktimi i stresit.

 

Unik Portal ju jellë  pesë aplikacione për të përmirësuar fokusin tuaj, për të reduktuar stresin dhe për të forcuar mendjen:

  1. Lumosity

Lumosity është aplikacioni i parë i “lojërave të trurit”. I dizajnuar për t’u marrë lehtë me disa mënyra argëtimi dhe interesante, aplikacioni ndahet në disa kategori kryesore të aftësisë: kujtesa, vëmendja, zgjidhja e problemeve, shpejtësia e përpunimit dhe fleksibiliteti. Plus, ka një ndjenjë të mirë përparimi që ju bën të dëshironi të vazhdoni të punoni dhe të përpiqeni të merrni një rezultat më të lartë, pasi do t’ju tregojë se sa përqindje jeni në krahasim me të gjithë përdoruesit e tjerë.

 

  1. Zen Personal

Ndërtuar së bashku me një ekip neuroscientistësh kryesorë, Zen Personal është një aplikim shumë i efektshëm, por … pak i çuditshëm. Megjithatë, mos lejoni që t’ju mashtrojë, pasi është shumë efektiv për të reduktuar ankthin dhe për të ndërtuar elasticitet. Sipas Dr. Dennis i Kolegjit Hunter dhe Universitetit të Qytetit të Nju Jorkut dhe një nga zhvilluesit e Zen Personal, një seancë dhjetë minutash me aplikacionin çdo ditë mund të ndihmojë në krijimin e qëndrueshmërisë dhe ju ndihmon  të menaxhoni më mirë sfidat e jetës.

 

  1. Hapësira e kokës

Hapësira e kokës është aplikacioni i meditimit të udhëhequr. Aplikacioni ofron praktika meditimi në baza të rregullta ditore dhe kështu rritë aftësinë për të zgjedhur sesione të bazuara në një sërë qëllimesh të ndryshme nga stresi në përmirësimin e gjumit dhe fokusit. Ka edhe një version për fëmijët.

  1. Halo

Happify është një tjetër aplikacion që është tepër lehtë i përdorshëm dhe është unik në krahasim me të tjerët në këtë listë, sepse përfshin më shumë aktivitete sesa lojërat për të thënë. Sidoqoftë, aktivitetet e përfshira në aplikacion kanë treguar të ndërtojnë rezistencë, të përballojnë stresin, që na ndihmojnë të përqendrohemi tek të tjerët dhe të  zhvillojmë virtytin e mirënjohjes.

 

  1. Eidetik

Eidetik është një aplikacion i ri që është mjaft unik. Ai përdor një metodë të quajtur “përsëritje e distancuar” për të ndihmuar përdoruesin të përmirësojë kujtesën e tij , duke u përqendruar në përdorime praktike siç janë përkujtimi i ngjarjeve të rëndësishme ose numrave të telefonit.